Korea-Uruguay meccs kapitányok nélkül

2014. September 8. Monday in Egyéb, Hírek

Oscar Tabarez
Még csak a lelátóról figyeli a hétfői, Uruguay elleni barátságos mérkőzésen leendő tanítványait Uli Sielike, a dél-koreai labdarúgó-válogatott frissen kinevezett szövetségi kapitánya. A 42-szeres német válogatott, Európa-bajnok és világbajnoki ezüstérmes egykori játékos harmadszor vállalt szövetségi kapitányi feladatot, a német másodedzőség mellett korábban Svájc (1989-91) és Elefántcsontpart (2006-2008) legjobbjait is irányította már.

 

Az ázsiaiakkal pénteken, néhány órával a Venezuela elleni felkészülési mérkőzés előtt írta alá szerződését, így azon a mérkőzésen értelemszerűen nem ülhetett még le a kispadra. A koreaiak 3-1-re nyertek, Dong-Guk Li duplázott, így magabiztosan várhatják a hétfői, Uruguay elleni összecsapást.

Stielike – akinek elődje, Hong Mjung Bo a sikertelen vb-szereplés után mondott le – ott lesz a gojangi mérkőzésen, de miután nem ő válogatta össze a keretet, még csak a lelátóról figyeli majd az összecsapást. Dél-Korea győzelmére 3.10 az odds, a döntetlenre 3.20, míg Uruguay sikerére 2.20 szorzóval lehet fogadni.

“Dél-Koreában óriási lelkesedés veszi körül a futballt, és ez egy jó kiindulási pont. A brazíliai vébén szerepelt csapat fiatal volt, talán túl fiatal is” – nyilatkozta Stielike, aki október 10-én, majd 14-én irányítja a csapatot először, akkor Paraguay, illetve Costa Rica lesz az ellenfél.

A Jeonbuk Motors válogatott középpályása, Kim Ki-Hi már dolgozott a német edzővel, amikor kölcsönben a katari Al-Szailija csapatnál játszott, elmondása szerint Stielikével ismét sikeres lehet a nemzeti csapat. “Stielike egy kiváló taktikus, aki bármikor képes reagálni az ellenfél taktikai húzásaira. Azt hiszem, ő össze tudja úgy rakni a válogatottat, hogy mindenkiből a lehető legtöbbet hozza ki” – mondta.

Ami Uruguayt illeti, a dél-amerikai együttes pénteken Edinson Cavani és Abel Hernandez góljaival 2-0-ra verte Japánt, érdekesség, hogy a hivatalban lévő szövetségi kapitány, Oscar Tabarez szintén nem ülhetett a kispadon, mert hátműtétjéből még nem épült fel. Az eltiltott Luis Suarez nem játszhat, rajta kívül a vádlisérüléssel bajlódó Alvaro Gonzalez szereplése is kérdéses.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply