Olaroiu lett a szaúdi kapitány

2014. December 17. Wednesday in Egyéb, Hírek

Román edzővel, Cosmin Olaroiuval vág neki a január 9-én rajtoló Ázsia-kupának Szaúd-Arábia labdarúgó-válogatottja.

Generic

A szaúdi szövetség az utóbbi időben sztáredzőben gondolkodott, így 2011 augusztusától 2013 januárjáig a holland Frank Rijkaardot, majd a Real Madrid egykori edzőjét, a spanyol Juan Ramón López Carót alkalmazta.

Caróval az Ázsiai-kupa selejtezőit veretlenül nyerte meg az együttes, és talán nem is menesztették volna, ha novemberben nem bukja el Katar ellen az Öböl-kupa döntőjét. Így viszont Carónak mennie kellett, és végül Cosmin Olaroiu lett a befutó.

A 45 éves szakember játékosként a National Bucuresti és az Universitatea Craiovát erősítette, de futballozott Dél-Koreában és Japánban is. Edzőként kétszer dolgozott a National és a Steaua együtteseinél, 2007 óta azonban már csak az Arab-félszigeten vállalt munkát. Dolgozott Szaúd-Arábiában, Katarban, jelenleg pedig az emírségekbeli al-Ahli edzője. A klubjától szombaton, a Bani Yas elleni bajnokin búcsúzik el.

“A klubom kérése volt, hogy ezen a mérkőzésen még én üljek a kispadon, és ezt tiszteletben kellett tartanom. Remélem, hogy megnyerjük a mérkőzést, így az utódom még jobb helyzetben veheti át tőlem a csapatot” – nyilatkozta Olaroiu. “A következő feladatom az lesz, hogy Szaúd-Arábiát felkészítsem az Ázsia-kupára, de erre csak a szombati bajnoki után szeretnék komolyabban összpontosítani.”

A szaúdi válogatott a B csoportban kezdi meg szereplését, ellenfele Üzbegisztán, Kína és Észak-Korea lesz. Az első mérkőzésre január 10-én, Kína ellen kerül sor. A szaúdiak brisbane-i sikerére 2.30 az odds, a döntetlenre 3.20, míg a kínaiak győzelmére 2.87 szorzóval lehet fogadni.

A csoport két továbbjutójára a negyeddöntőben Ausztrália, Dél-Korea, Omán vagy Kuvait csapata vár majd. Az Ázsia-kupát január 9. és 31. között rendezik Ausztráliában, a győztes ott lehet a 2017-es oroszországi Konföderációs Kupán.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply