Nyomás alatt a Fradi

2013. November 29. Friday in Hírek, Magyar NB I., OTP Bank Liga

Ricardo Moniz

A Ferencváros szombat este a Pécset fogadja az OTP Bank Ligában, Ricardo Moniz vezetőedző a következő hét az igazság hete lesz.

 

A jó idénykezdet után szeptember vége jelentette a fordulópontot a Ferencváros számára. Az Újpest ellen rangadót megnyerő zöld-fehérek a második helyen álltak, amikor Akeem Adams tragikus szívinfarktusa gyökeresen megváltoztatta az addig remek hangulatot, és ezzel a csapat teljesítménye is alaposan visszaesett. Azóta hét meccsen egyetlen győzelmet tudott szerezni a Fradi, ráadásul nem is rangadókon vesztett pontokat, hanem a kiesés ellen küzdő, vagy a középmezőnyben tanyázó ellenfelekkel szemben (Puskás Akadémia, Kaposvár, Mezőkövesd, Honvéd, Paks).

Voltak ugyan biztató jelek (10-0-ás győzelem a Magyar Kupában, a DVTK idegenbeli legyőzése), de a csapat még mindig hullámvölgyben van, és a Pécs elleni hazai bajnokin sem mehet biztosra. Annál is inkább, mert a PMFC legutóbbi négy bajnokijából hármat megnyert, egyet döntetlenre hozott, múlt héten az addig bevehetetlen Haladás-pályáról hozta el a három pontot.

A Fradi győzelmére 1.53 az odds, a döntetlenre 4.00, a pécsi diadalra 6.00 a szorzó.

“Az utolsó hetünk következik ebben az évben, amelyre nagyon fel kell szívnunk magunkat. Az elmúlt hetek sikertelenségei után, muszáj, hogy győzzünk a Pécs ellen, továbbjussunk a Magyar Kupában, és elhozzuk a három pontot Fehérvárról. Ebben az esetben úgy mehetnénk el a téli szünetre, hogy néhány mérkőzés gyenge eredményeit követően a hajrában kihoztuk magunkból a maximumot” – jelentette ki Ricardo Moniz vezetőedző.

A holland szakemberrel kapcsolatban különféle híresztelések láttak napvilágot az utóbbi hetekben, egyes beszámolók szerint egyre kevésbé biztos a helye a Fradi kispadján, ő azonban továbbra is hosszú távra tervez. A következő egy hétben három meccset játszik csapata, és ha három győzelemmel sikerülne zárni az évet, megerősíthetné pozícióját, ellenkező esetben akár az is előfordulhat, hogy a vezetők elgondolkodnak a váltásról.

“Az őszi idény befejezése után új fejezetet kell nyitnunk, és egy jó téli felkészüléssel a tavaszi szezonban még bármit elérhetünk. Az elmúlt hónapok fizikálisan és mentálisan is nagyon kemények voltak – játékosnak és edzőnek egyaránt. Ez a hét az igazság hete lesz. Most megmutathatjuk, mennyire tudjuk elviselni a nyomást” – tette hozzá a szakvezető.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply