Kulcsemberek nélkül Kaposváron a DVSC

2013. November 29. Friday in Hírek, Magyar NB I., OTP Bank Liga

Elemer Kondas

Szombaton a bajnokság utolsó helyezettje az elsőt fogadja, vagyis a DVSC-Teva a Kaposvár otthonában lép pályára.

 

A debreceniek szeptember 22-e óta veretlenek az OTP Bank Ligában, legutóbbi hét bajnokijuk mérlege öt győzelem és két döntetlen. A remek sorozat azt mondathatja a szurkolókkal, hogy a sereghajtó otthonában csak a győzelem lehet elfogadható eredmény, Kondás Elemér, a hajdúságiak vezetőedzője azonban jóval óvatosabb az esélyeket illetően.

A kaposváriak legutóbbi három hazai bajnokijukon ugyanis nem kaptak ki, legyőzték a második helyen álló Videotont, valamint döntetlent játszottak a Ferencvárossal és az MTK-val. A hátrányuk még így is öt pont a már bennmaradó helyen tanyázó MTK mögött, de immár sokkal veszélyesebb ellenfélnek számítanak, mint a szezon első felében.

A DVSC dolgát nehezíti, hogy három kulcsember is eltiltott, a csapat motorja, a Nemzeti Sportnál az ősz legjobb NB I-es játékosának választott Szakály Péter mellett Lázár Pál és a középpálya másik biztos pontja, Zsidai László sem utazik el a somogyi megyeszékhelyre.

Ha a sérülteket (Selim Bouadla, Mészáros Norbert, valamint Vadnai Dániel játékára azért van némi esély) is hozzávesszük a listához, akkor elmondható: egy fél csapatra való kulcsjátékost kell pótolnia a szakvezetésnek.

“Fél csapatra való játékos hiányzik majd. Vannak nyilván emberek, akik helyettesíteni tudják őket, de ne gondolja senki, hogy sétagalopp lesz számunkra ez a meccs. Elég megnézni, hogy a Rakóczi az utóbbi hazai meccsein hogy szerepelt: legyőzte a Videotont, múlt héten az MTK és előtte a Ferencváros sem bírt vele. Nem lesz tehát egyszerű dolgunk. Koncentráltan, fegyelmezetten és nagy akarattal kell futballozni” – fogalmazott Kondás Elemér.

A Kaposvár győzelmére 4.33 az odds, a döntetlenre 3.75, a debreceni sikerre 1.75 a szorzó.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply