Lemond a Milan ügyvezetője

2013. November 29. Friday in Hírek, Magyar NB I., OTP Bank Liga

Mario Balotelli

Adriano Galliani 27 év után távozik a milánóiak vezetőségéből, a hírek szerint Párizsba csábítják.

 

A Milan válságának mélységét jól jelzi, hogy az eredmények elmaradása nemcsak a csapaton belül, hanem a vezetőségben is feszültséget okozott.

Silvio Berlusconi lánya, Barbara Berlusconi az alelnök által vezetett igazgatóság döntéseit kritizálta, ráadásul a sajtón keresztül. Galliani sem késlekedett a válasszal, a kialakult helyzet pedig kenyértörésig fajult.

Már korábban hallani lehetett, hogy Galliani távozni akar, ám eddig úgy tűnt, hogy erre valamikor a szezon végén kerül majd sor. Azonban a sportvezető pénteken bejelentette, hogy már csak napokig marad a Milan alelnöke.

“Nyomos indokom van erre a lépésre, napok kérdése és lemondok. Talán megvárom az Ajax elleni találkozót, és utána” – jelentette be Galliani. “A hírnevem csorbát szenvedett, végkielégítéssel vagy anélkül, de mindenképpen távozom. Egyetértek a generációváltással, de ezt lehetett volna elegánsabban is intézni.”

Galliani 27 éven keresztül töltötte be a Milan alelnöki posztját, gyakorlatilag Silvio Berlusconi hatalomátvételekor került a piros-feketék vezetőségébe.

A sportvezető a jövőjét firtató kérdésekre nem kívánt válaszolni, olasz lapértesülések szerint azonban az olasz labdarúgás egyik emblematikus figurája nem sokáig lesz munka nélkül. A hírek szerint a Paris Saint-Germain katari tulajdonosai győzködik, hogy vegye át a párizsi klub irányítását.

A 13. helyezett Milan vasárnap az utolsó helyezett Catania otthonában lép pályára a Serie A 14. fordulójában: a Catania sikerének az oddsa 4.75, a döntetlenre 3.60, a Milan győzelmére 1.75 a szorzó.

A milánóiak az elmúlt szezonban hazai pályán és idegenben is legyőzték vasárnapi ellenfelük.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply