Kiesési rangadót játszik az MTK

2013. November 29. Friday in Hírek, Magyar NB I., OTP Bank Liga

Gyorgy Veber

Az előző idény végén még a dobogóért harcoló MTK-t jelenleg egyetlen pont választja el a kieső helytől. Szombaton az újonc Mezőkövesd lesz az ellenfele.

 

Az idény első fordulójában a története első élvonalbeli meccsét játszó Mezőkövesd nem tudta igazán megnehezíteni az MTK dolgát, a fővárosiak 3-0-ra győzte a Hungária körúton. Akkor még kevesen gondolták, hogy 15 forduló után a kövesdiek előrébb állnak majd a tabellán, mint a kék-fehér együttes, márpedig éppen ez a helyzet, még ha csak a jobb gólkülönbség is dönt a borsodiak javára.

A Kövesd azzal okozott nagy meglepetést az előző fordulóban, hogy simán, 3-0-ra legyőzte a címvédő Győri ETO-t, Véber György együttese ezzel tudott feljebb kapaszkodni a kiesőzónától.

Az MTK legutóbbi négy bajnoki meccséből egyet sem nyert meg, az Újpesttől elszenvedett hazai vereség után döntetlent játszott a Puskás Akadémiával, a Honvéddal és a Kaposvárral is. Ezek az egy pontok azonban csak arra voltak jók, hogy ne essen vissza az együttes az utolsó helyek valamelyikére, meglógni nem lehetett volük a veszélyes zónából. A hétközi Magyar Kupa-meccsen már jobban ment a játék Garami József tanítványainak, magabiztos, 3-0-ás győzelmet arattak Kecskeméten (a kövesdiek már korábban búcsúztak a sorozattól).

A Mezőkövesd sikerére 2.50 az odds, a döntetlenre 3.30, az MTK győzelmére 2.75 a szorzó.

Ladányi Tibor, a fővárosiak támadója így emlékezett vissza a Mezőkövesd júliusi legyőzésére:

“Emlékszem, hogy nehéz meccs volt az a találkozó a végeredmény ellenére. Az első félidőben nem volt nagyon helyzet, de végig ellenfelünknél volt a labda, és veszélyesen játszottak. Mi viszont észnél voltunk, és fegyelmezetten védekeztünk. Az első gól után már könnyebb volt, és be tudtunk még gyötörni kettőt. Ellenfelünk azóta is többször megmutatta, hogy agresszíven és jól tud játszani, mint legutóbb a Győr ellen. Most Mezőkövesden is nyerni kell, nincs mese. A döntetlen nem elég, csak a győzelem elfogadható”.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply