Nosztalgiázhatnak a wimbledoni szurkolók

2015. January 5. Monday in Egyéb, Hírek

Simon Mignolet
A wimbledoni szurkolók élénken emlékeznek még 1988. május 14-re, amikor a Wimbledon FC labdarúgócsapata az FA-kupa döntőjében 1-0-ra nyert Lawrie Sanchez fejesével a Liverpool ellen.

 

A mérkőzésen olyan nagyságok szerepeltek, mint az ír Ray Houghton és John Aldridge, illetve az angol válogatott John Barnses vagy Peter Beardsley, de a wimbledoniak is fel tudtak mutatni nagy neveket az ír válogatott Terry Phelan, az angol Dennis Wise vagy a színészként is kiváló Vinnie Jones személyében.

Azóta sok minden megváltozott, a név és a klub már más: Wimbledon FC-t az új tulajdonosok elköltöztették és 2004 óta Milton Keynes Dons néven ismerik. A csalódott drukkerek azonban nem estek kétségbe, 2002-ben megalapították az AFC Wimbledont, amely jelenleg a negyedosztályban (League Two) szerepel, hétfő este pedig a Liverpoollal csap össze az FA-kupában.

A hazaiak győzelmére 11.00 az odds, a döntetlenre 6.50, míg a Liverpool idegenbeli sikerére 1.28 szorzóval lehet fogadni.

Az angol kupasorozatban gyakran történnek meglepetések, de azért a negyedik ligában is csak a 12. helyen álló hazaiaknak erőn felül kellene teljesíteniük. A bajnokságban 23 forduló alatt 33 pontig jutottak, otthon pedig az eddigi 12 meccsből csupán ötször tudtak nyerni.

A wimbledoniaknál utolsó mérkőzését játssza majd a két kölcsönkapott védő, Adam Barrett (Gillingham) és Jake Goodman (Millwall), de erre a fontos összecsapásra felépült sérüléséből Barry Fuller is, de a középpályás Sammy Moore is egészséges.

A vendégeknél Martin Skrtel letöltötte az eltiltását, Dejan Lovren ágyéksérülése is a múlté, viszont a BBC úgy tudja, Steven Gerrard pihenni fog, és csak a cserepadra nevezi Brendan Rodgers menedzser.

A hazaiak az előző idényben gyorsan kipottyantak, most előbb a York Cityt verték megismételt mérkőzésen 3-1-re, majd a Wycombe Wanderers otthonában győztek 1-0-ra. A Liverpool most kapcsolódik be a sorozatba.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply