Nincs sérült az olasz keretben

2014. May 31. Saturday in Hírek, Világbajnokság 2014

Cesare Prandelli

Sok edzést, kevés meccset iktatott be felkészülési programjába Cesare Prandelli, az olasz labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, aki szombat este a londoni Craven Cottage-on Írország ellen vezeti tanítványait. A 2016-os Eb végéig hosszabbító szakvezető úgy érezte, a megterhelő vb-csoport előtt könnyebb mérkőzéseket kell lekötnie, így előbb Martin O’Neill együttese, majd szerdán Luxemburg lesz az ellenfél.

 

Az írek elleni győzelemre 1.70 az odds, a döntetlenre 3.50, míg Írország sikerére 5.25 szorzóval lehet fogadni.
Prandelli egyelőre még harmincas kerettel dolgozik, ezt kell hétfőig szűkítenie 23 főre, de egyelőre úgy tűnik, nincs olyan, akire sérülés miatt nem számíthatna.

“A csapat egészségi állapota jó, van ugyan kisebb izomsérülés, de ez csak abból adódik, hogy az elmúlt napokban nagyon kemény fizikai munkát végeztek a játékosok” – jelentette ki Enrico Castellacci, a válogatott orvosi csapatának vezetője.

Most már csak a pályán nyújtott teljesítményen kellene javítani, a válogatott ugyanis tavaly szeptember óta nem nyert mérkőzést. Azóta ötször lépett pályára, Dánia, Örményország és Nigéria ellen 2-2-es döntetlent ért el, Németországgal 1-1-re végzett, legutóbb, március 5-én pedig 1-0-ra kikapott Spanyolországtól.

Castellacci elmondta, hogy nem lesz akadálya annak, hogy pályára lépjen a kisebb rúgás kapott Mario Balotelli és Andrea Barzagli, de térdsérülése után egyre jobb állapotban van Giuseppe Rossi is.

Írország komolyan készül a szeptemberi Európa-bajnoki selejtezőkre, igaz, O’Neill kapitány eddig két 2-1-es vereséget tudott csak felmutatni Szerbia és múlt vasárnap Törökország ellen. A nyári felkészülés azonban kőkemény lesz, az írek három vb-résztvevőt is megnyertek maguknak, így Olaszország után előbb június 8-án, vasárnap Costa Ricával, majd két nappal később Portugáliával is megmérkőznek.

“Az emberek azt mondják, én ragaszkodom a 4-4-2-es felálláshoz, pedig a Celtic, majd a Leicester együttesénél évekig 3-5-2-t játszattam” – panaszkodott O’Neill. “Nyitott vagyok a változtatásra, és ezek a mérkőzések éppen azért lesznek jók, hogy most próbálgassam a taktikai felállásokat, és ne a szeptemberi Eb-selejtezők idején.”

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply