Ronaldóra még mindig nem számíthatnak a portugálok

2014. May 31. Saturday in Hírek, Világbajnokság 2014

Cristiano Ronaldo
Szinte hihetetlen, de a portugál labdarúgó-válogatott 1996 márciusa óta nem tudta legyőzni Görögországot. Akkor Oceano 86. percben szerzett büntetőjével sikerült nyerni, azóta viszont hiába vívtak egymással öt mérkőzést is, két döntetlen mellett a legutóbbi három alkalommal a görögök ünnepelhettek.

 

A tíz évvel ezelőtti kettős zakóra sokan emlékezhetnek, a 2004-es portugáliai Európa-bajnokság nyitómérkőzésén a vendégek Jorgosz Karagunisz és Angelosz Baszinasz találataival úgy nyertek 2-1-re, hogy Cristiano Ronaldo a 90. percben szépített csupán. És hogy keretbe foglalják az Eb-t, a görögök a döntőben megismételték a bravúrt, akkor még nagyobb meglepetésre Angelosz Hariszteasz találatáéval 1-0-ra győztek, és történetük legnagyobb futballsikerét könyvelhették el.

A revánsra azóta is várnak a portugálok, ugyan 2008-ban összefutottak egymással egy barátságos mérkőzésen, de Karagunisz duplájával ismét 2-1-re elpáholták a riválist. Az újabb ütközetre szombat estig kell várni, amikor a Lisszabon melletti Oeirasban csapnak össze a felek. A portugálok győzelmére 1.66 az odds, a döntetlenre 3.40, míg Görögország sikerére 5.75 szorzóval lehet fogadni.

A két csapat jó formában van, az elmúlt 12 hónapban mindegyikük csak egy vereséget szenvedett, de amíg Portugália szeptemberben Brazíliától kapott ki 3-1-re, addig a görögök márciusban futottak bele egy Dél-Korea elleni 0-2-be.

Paulo Bento szövetségi kapitány legnagyobb problémája, hogy még mindig nem tudja, számíthat-e Cristiano Ronaldóra. A Real Madrid világklasszisa eddigi 110 válogatott fellépésén 49-szer volt eredményes, abszolút alapembere lenne az együttesnek, de sérülése egyelőre nem jött rendbe.

“Boldogan várom a visszatérését, de ez a görög meccs még túl korai neki” – mondta a portugál kapitány, aki már azt pedzegette, hogy többféle taktikát is figyelembe kell majd vennie. Minden bizonnyal ebből az egyik abban az esetben lép életbe, ha Ronaldo nem vállalhatja a játékot.

A görögöknél Fernando Santos kapitány abban reménykedik, hogy Kosztasz Mitroglu visszanyeri a formáját a vébére, a Fulham csatára sérülés miatt alig játszott idén, de miután ősszel 19 meccsen 17 gólt szerzett az Olimpiakoszban, egyértelmű helye lenne a kezdő tizenegyben.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply