Nincs könnyű dolga Bartrának

2015. September 5. Saturday in Hírek, UEFA EURO-2016

Vicente del Bosque
Marc Bartra, a spanyol válogatott és a Barcelona védője örül, hogy meghívót kapott Vicente del Bosque szövetségi kapitánytól, de tudja, rengeteget kell dolgoznia.

A 24 éves védő két évvel ezelőtt lépett fel legelőször a felnőtt válogatottban, összesen öt alkalommal húzhatta magára a címeres mezt. Klubcsapatában nincs könnyű dolga, nem számít alapembernek, ennek ellenére bekerült a szlovákok és a macedónok elleni Európa-bajnoki selejtezőre készülő keretbe. Ahhoz azonban, hogy pályára lépjen, kevés esély van, mert Sergio Ramosszal és Gerard Piquével kell megküzdenie a kezdőbe kerülésért.

Mindezek ellenére Bartra boldog, és igyekszik mindent megtenni annak érdekében, hogy megkapja a bizonyítási lehetőséget a kapitánytól.

“Nagyon boldog vagyok, hogy kerettag lehetek” – nyilatkozta a Barcelonához 2002-ben kerülő játékos. “Minden utánpótlás csapatban ott voltam, most pedig a felnőttek között dolgozhatok, amire nagyon büszke vagyok. A kihívások egyre komolyabbak, én pedig csak izgatottabb vagyok. Úgy érzem, csapattársaimtól és a stábtól is megkapom a támogatást. Keményen dolgozom, hogy megvessem a lábam a nemzeti együttesben, ehhez azonban mindig kétszáz százalékot kell nyújtanom. Jelenleg ott vagyok, ahol lenni akarok: a Barcelonában és a spanyol válogatottban.”

A spanyolok 2014 októberében 2-1-re kikaptak Szlovákiában, most azonban visszavághatnak az akkori vereségért. Del Bosque legénységének nem lesz könnyű dolga, hiszen a szlovákok legutóbbi kilenc meccsüket megnyerték, így vezetik is Eb-selejtezős csoportjukat az ibériaiak előtt.

Spanyolország győzelmére 1.28 a szorzó, a döntetlenre 5.75, a szlovákok sikerére pedig 13.00.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply