VB-trófeát akar nyerni Rooney

2015. September 5. Saturday in Hírek, UEFA EURO-2016

Wayne Rooney
Wayne Rooney bízik abban, hogy egy napon olyan legenda válik belőle, mint Sir Bobby Charltonból, tudja, hogy ehhez világbajnokságot kell nyernie.

Szombaton Anglia San Marino vendége lesz Európa-bajnoki selejtezőn, a szigetlakók pedig arra készülnek, hogy Wayne Rooney beéri, esetleg meg is dönti Charlton gólrekordját. Az élő legenda 106 szereplésen összesen 49 gólt szerzett a válogatott mezben, míg a 29 éves csatár 48-nál tart. Amennyiben az angolok nyernek, úgy egy lépéssel közelebb kerülnek a jövő évi Eb-hez is.

Ami Rooney-t illeti, a 2004-es kontinenstornán a Manchester United játékosa négy gólt szerzett, azóta azonban nem megy neki a világeseményeken. A brit sajtó sokat vár tőle, Rooney pedig úgy érzi, még vihet véghez nagy dolgokat a nemzeti csapattal.

“Pár évvel ezelőtt sokan azt mondták, Lionel Messi nincs olyan jó, mint Diego Maradona, mert nem nyert világbajnokságot” – mondta Rooney. “Nálam azonban Messi a jobb. Minden arról szól, hány trófeát sikerül nyerned. Csapatként ez alapján ítélnek meg. Sir Bobby sok mindent elhódított, és remélem, számomra is tartogat még ilyen lehetőséget a jövő, most konkrétan a vb-sikerre gondolok.”

Hat csoportmeccset követően Anglia még százszázalékos, míg Svájc 12, Szlovénia kilenc, Észtország hét, Litvánia hat, San Marino pedig egy pontot szerzett. Az angolok tehát nagyon jó helyzetben vannak, és természetesen ők az esélyesek San Marino ellen.

San Marino győzelmének 101.00 a szorzója, míg a döntetlenre 41.00, az angolok sikerére pedig 1.01.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply