Nigéria: tanulni a vereségből

2014. June 10. Tuesday in Hírek, Világbajnokság 2014

Stephen Keshi
Austin Eguavoen, a nigériai labdarúgó-válogatott egykori szövetségi kapitánya szerint jókor jött az Egyesült Államok elleni 2-1-es vereség hazája nemzeti együttese számára, hiszen még időben le lehet vonni a konzekvenciákat.

 

Nigéria és az Egyesült Államok is utolsó felkészülési mérkőzését játszotta a világbajnokság előtt, a floridai Jacksonville-ben rendezett találkozót pedig a hazaiak nyerték 2-1-re. Jozy Altidore az első és a második félidőben is eredményes tudott lenni, a végeredményt pedig Victor Moses 86. percben értékesített büntetője alakította ki.

Eguavoen szerint Stephen Keshi szövetségi kapitánynak és segítőinek alaposan ki kell elemezniük a találkozót, megbeszélni a hibákat a játékosokkal, hogy aztán a torna idején ezek többet ne forduljanak elő.

“Keshinek és a szakmai stábnak meg kell tekinteniük még sokszor a felvételeket, hiszen a fiúk sok hibát vétettek, melyeket a világbajnokság kezdetére ki kellene javítani” – mondta a korábbi kapitány. “Két könnyen elkerülhető gólt kaptunk, ennek a mérkőzésnek döntetlenre kellett volna végződnie, ami egy jó eredmény lett volna a házigazdák ellen. De a 2-1-re sem panaszkodhatunk, mert voltak olyan periódusok, amikor lőhettek volna az amerikaiak még többet.”

Nigéria a világbajnokságon Argentínával, Bosznia-Hercegovinával és Iránnal szerepel egy négyesben. Keshi csapata majd az ázsiaiakkal kezd június 16-án, és a továbbjutás végett mindenféleképpen nyernie kellene, hiszen másik két csoportellenfele papíron erősebbnek számít Iránnál.

Nigéria győzelmét 2.25 szorzóval lehet megjátszani Irán ellen, míg a döntetlenre 3.20, az ázsiaiak sikerére pedig 3.75 az odds.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply