Nigéria Skócia ellen tesztel

2014. May 28. Wednesday in Hírek, Világbajnokság 2014

Skócia ellen, egy szerdai, Londonban lejátszandó mérkőzéssel kezdi meg felkészülését a nigériai labdarúgó-válogatott a bő két hét múlva kezdődő világbajnokságra.
Peter Odemwingie

Odemwingie visszatérés előtt áll.

Stephen Keshi Afrika-bajnok együttese keményen készül, hiszen az év eseményén Irán és Bosznia-Hercegovina mellett Argentínával is meg kell majd küzdenie a továbbjutásért.

A szélső Victor Moses, illetve a kapus Vincent Enyeama egyaránt magabiztos, de abban mindketten egyetértettek, hogy a vébé előtt meg kell találni a megfelelő ritmust, és erre pont jó lesz a skótok, illetve néhány nap múlva a görögök és az amerikaiak elleni összecsapás.

Keshi számára az egyik legnagyobb dilemma, hogyan szorítson helyet a csapatban Joseph Yobónak, aki egy hosszabb távollét után térne vissza. A 33 éves játékos tavaly februárban, az Afrika-kupán szerepelt utoljára a válogatottban, azóta a Kenneth Omeruo, Godfrey Oboabona kettős kiválóan teljesített a védelemben.

De Oboabona tudja, hogy Yobóra számít a szakvezetés, így olyan teljesítménnyel kell előrukkolnia a skótok ellen, hogy bent ragadjon a kezdőcsapatban. “A világbajnokság az az esemény, ahol az ember megmutathatja valós tudását. Mindent el fogok követni, hogy végül tagja legyek a 23-as utazó keretnek” – nyilatkozta.

Nem Yobo az egyetlen tapasztalt labdarúgó, aki visszatérés előtt áll, ott van a bő keretben a Stoke City csatára, Peter Odemwingie is. Ami biztosnak tűnik, hogy a kulcsjátékosok – Enyeama, Moses, John Obi Mikel – mindegyike pályára lép a szerdai összecsapáson. Nigéria győzelmére 2.15 az odds, a döntetlenre 3.20, míg Skócia sikerére 3.50 szorzóval lehet fogadni.

A hazaiaknál minden bizonnyal újoncot avatnak, a Derby County csatára, Chris Martin ugyanis bevetésre vár. De a legkülönösebb mégiscsak az ötszörös válogatott Watford-szélső, Ikechi Anya helyzete lenne, egy nigériai apa és román anya gyermeke félig-meddig honfitársai ellen játszhatna.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply