Honduras továbbjutásra készül

2014. May 28. Wednesday in Hírek, Világbajnokság 2014

Honduras labdarúgó-válogatottja abban reménykedik, hogy a törökök elleni, csütörtöki felkészülési mérkőzéssel egy lenyűgöző utazás és kaland vesz kezdetét, és egy esetleges győzelemmel jó hangulatba és formába kerül az együttes a két hét múlva rajtoló világbajnokság előtt.

Generic

A közép-amerikai ország harmadik vb-szereplésre készül, és ami eddig nagyon hiányzott, az a győzelem. 1982-ben két döntetlennel és egy vereséggel esett ki a csapat, négy éve, Dél-Afrikában pedig két vereség mellett csupán egy Svájc elleni gól nélküli döntetlent sikerült felmutatni.

A pénteki, washingtoni összecsapás az első, amit a vébé előtt vív Luis Fernando Suarez szövetségi kapitány együttese, győzelmére az odds, a döntetlenre , míg a törökök sikerére szorzóval lehet fogadni. Honduras ezt követően előbb június 2-án Izraellel, majd június 7-én Angliával is megmérkőzik, így hangol a június 15-i, Franciaország elleni vb-nyitányra.

“Rendbe raktunk és megbeszéltünk mindent, és azt a célt tűztük ki magunk elé, hogy megpróbálunk továbbjutni a csoportból. Tudjuk, hogy ezt nem lesz könnyű megvalósítani, de a játékosok nagyon profin állnak hozzá a vébéhez” – nyilatkozta Luis Fernando Suarez a Republica Deportiva című lapnak. Ha valaki, akkor az 54 éves szakember tudja, hogyan kell továbbjutni, nyolc éve ecuadori kapitányként egyszer már átélt hasonló sikert. Ezúttal a franciák mellett Ecuador és Svájc lesz az ellenfél.

Törökország tavaly november óta sorozatban öt barátságos mérkőzést nyert meg, így próbálja némileg feledtetni, hogy egymás után harmadszor is elbukta a világbajnoki selejtezőket. A csapat a múlt héten 6-1-re nyert Koszovó ellen, vasárnap pedig Ahmet Ilhan Özek és Tarik Camdal találataival 2-1-re nyert Dublinban Írország ellen.

Fatih Terim szövetségi kapitány teljesen új csapatot próbál építeni a szeptemberben kezdődő Európa-bajnoki selejtezőkre, így sok fiatal, tapasztalatlan játékost is kipróbál. A válogatottra még egy felkészülési meccs vár majd: vasárnap az ugyancsak vb-résztvevő Egyesült Államok lesz az ellenfél.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply