Neymar Messinek szurkol

2014. July 11. Friday in Hírek, Világbajnokság 2014

Lionel Messi
A Barcelona klasszisa csapattársa miatt az argentin válogatott sikerét várja a vb-döntőben, Neymar szerint Lionel Messi megérdemli, hogy világbajnok legyen.

 

Neymar a brazil válogatott legeredményesebb játékosa volt a hazai rendezésű világbajnokságon, a Barcelona légiósa az első négy mérkőzésen négy góllal segítette válogatottját. A Kolumbia elleni negyeddöntő hajrájában azonban megsérült, mint kiderült nem is kicsit.

A brazil támadó csigolyatörést szenvedett, saját bevallása szerint akár tragikus vége is lehetett volna a sérülésnek, mindössze néhány centin múlt, hogy nem került tolószékbe. Az elmúlt napokban a sétát már bevállaló támadó a feltételezésekkel ellentétben ennek ellenére már biztosan nem szerepel a vb-n, kihagyja a hollandok elleni bronzmeccset is.

Az elődöntőben Németországtól 7-1-re kikapó brazil nemzeti csapat csatára a döntő kapcsán kijelentette, hogy klubbeli csapattársa, Lionel Messi megérdemelné, hogy a sorozat végén a magasba emelhesse a világbajnoki trófeát.

“Messi megérdemli, hogy világbajnok legyen. Jó barátom, természetesen a legjobbakat kívánom neki” – mondta Neymar.

A brazil válogatott szombaton Hollandiával mérkőzik a bronzért, míg vasárnap Németország-Argentína meccsen dől el a világbajnoki cím sorsa.

Németország rendes játékidőben elért győzelmének az oddsa 2.30, a döntetlenre 3.25, Argentína sikerére 3.50 a szorzó. Arra, hogy Messi gólt szerez a döntőben, 2.60 az odds.

A két nemzet válogatottja nem először csap össze világbajnoki fináléban, a dél-amerikaiak legutóbbi alkalommal éppen Németország ellen léptek pályára az 1990-es döntőben. Akkor az európai együttes Andreas Brehme tizenegyesgóljával 1-0-ra nyerni tudott. Négy évvel korábban a Diego Maradona vezette Argentína 3-2-re győzött a mexikóvárosi vb-döntőben.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply