Németországba szerződött Gulácsi

2015. June 6. Saturday in Egyéb, Hírek

Valósággá vált a felröppent hír, miszerint a Red Bull által támogatott német másodosztályú RB Leipzig labdarúgócsapata megszerezte az ugyancsak konszernen belüli osztrák Salzburg magyar kapusát, Gulácsi Pétert.

Generic

A 25 éves, kétszeres válogatott játékos angliai karrierje nem úgy alakult, ahogy szerette volna, a Liverpoolnál eltöltött hat szezon alatt egyetlen tétmérkőzésen sem védhetett, csupán kölcsönben a Hereford, a Tranmere és a Hull City színeiben lépett pályára.

2013 nyarán hagyta ott a szigetországot, és Salzburgban a legutóbbi két szezonban egyaránt bajnok és kupagyőztes lett. A sikeres szezonok után a Leipzig vezetése jelezte, szívesen foglalkoztatná a kapust, aki a jelenleg az U20-as világbajnokságon szereplő Kalmár Zsolt mellett a második magyar lenne a klub színeiben.

A magyar válogatott eddig egy győzelemmel és egy vereséggel áll az új-zélandi vébén, vasárnap Nigériával játszik a csoport második helyéért. A magyarok győzelmére 14/5 az odds, a döntetlenre 5/2, míg Nigéria korosztályos csapatának sikerére 10/1 szorzóval lehet fogadni.

Gulácsi mellett a 26 éves középpályás, Stefan Ilsanker és a 21 éves Nils Quaschner is a Liepzighez szerződött, a két futballista 2018-ig, a magyar légiós 2019-ig írt alá a Bundesliga II legutóbbi szezonjában 6. helyen végzett klubhoz.

“Gulácsi Péter az elmúlt két szezon során bebizonyította a Salzburgban, hogy képes a kiegyensúlyozott jó teljesítményre, és a bajnokság legjobb kapusai közé verekedte magát” – mondta róla Ralf Rangnick, aki május 29-ig a salzburgiak sportigazgatója volt, most viszont már a Leipzig edzőjeként dolgozik.

Rangnick korábban úgy nyilatkozott, hogy a Salzburg egyfajta felhozó csapata lehetne a Leipzignek, főleg akkor, ha a német együttes feljutna az élvonalba. Tavaly már arról is írtak a lapok, hogy André Ramalho, Marcel Sabitzer és Massimo Bruno is a német testvércsapatban folytatja majd.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply