Németország túlórában verte Algériát

2014. July 1. Tuesday in Hírek, Világbajnokság 2014

Andre Schurrle
Ugyan csak a kétszer tizenöt perces hosszabbítás után, de Németország csak legyőzte Algéria labdarúgó-válogatottját a világbajnokság nyolcaddöntőjében, így készülhet a franciák elleni negyeddöntőre.

 

Algériai helyzetekkel kezdődött az összecsapás, a németek kicsit álmosan rajtoltak, ezért el kellett telnie jó néhány percnek, mire nekik is volt kaput eltaláló próbálkozásuk. A félidő végét kicsit megnyomta a nationalelf, de gól nem született. Schürrle beállításával Jaochim Löw szövetségi kapitány jó döntést hozott, mivel a Chelsea támadója több helyzetet is kialakított, de a 90 perces rendes játékidő alatt ő sem tudta bevenni az afrikaiak kapuját.

Aztán alig kezdődött el a hosszabbítás, Schürrle a bal lábával, sarokkal valahogy a hálóba tudta kotorni Müllet bal oldali, lapos beadását, ezzel a németek pedig előnybe kerültek. A folytatásban Algéria nagyon igyekezett, viszont újabb gólt a németek szereztek a 120. percben Özilnek köszönhetően.

A játékvezető még két percet húzott rá, ennyi pedig Dzsabuéknak elég volt ahhoz, hogy az ő találatával szépítsenek, de sok idő már nem volt hátra, így Németország 2-1-re megnyerte az összecsapást.

Nem játszott jól Löw csapata, olykor igen unalmas volt a találkozó. Ugyan Phillip Lahm csapatkapitány szerette volna, ha a rendes játékidőben dűlőre viszik a dolgot, túlórázniuk kellett a masszívan védekező algériaiakkal szemben.

A németek Franciaországgal játszanak majd a négy közé jutásért. A gallok ugyan 90 perc alatt eldöntötték a nigériaiak elleni találkozót, de Didier Deschamps legényei sem játszottak túl meggyőzően hétfő este.

Németország győzelmére 2.45 az odds, míg a döntetlent 3.30, a franciák sikerét pedig 3.20 szorzóval lehet megjátszani. A szorzók a rendes játékidőre értendőek.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply