Mertesackert nem érdekli a csúnya játék

2014. July 1. Tuesday in Hírek, Világbajnokság 2014

Per Mertesacker
A német labdarúgó-válogatott csak nagy nehezen tudta legyőzni Algériát a nyolcaddöntőben, a legjobb nyolc között Franciaország vár rá.

 

Németország a vb egyik egyértelmű favoritjaként érkezett a brazíliai világbajnokságra, és a csoportkör alatt ennek megfelelően is szerepelt. A G csoportban megszerezte az első helyet, legyőzte Portugáliát és az Egyesült Államokat, míg Ghánával döntetlent játszott. A legjobb tizenhat között aztán Algéria került Joachim Löw csapatának útjába, a Nationalelef pedig nem várt erőfeszítések árán jutott csak tovább.

Algéria ugyanis meglepte a németeket, szervezett játékával megnehezítette a német gólvágók dolgát, akik a hosszabbításig nem is tudták bevenni az afrikaiak kapuját. Végül még a hosszabbítás hosszabbítására is maradt izgalom, de a németek 2-1-es győzelemmel végül továbbléptek.

“Egyáltalán nem érdekel, hogy hogyan játszottunk, bejutottunk a legjobb nyolc közé, és ez a legfontosabb” – jelentette ki Per Mertesacker, aki szerint nem a szemet gyönyörködtető játék számít, hanem a győzelem, amely most az életben maradást jelentette.

A németek csapatkapitánya egyetért a kritikus hangokkal, de csapattársa véleményét is osztja a prioritások kapcsán.

“Tudtuk, hogy nehéz lehet. Nagyon jól játszottak, jól védekeztek, megnehezítették a dolgunkat. Mi pedig nem tudtunk minden pillanatban helytállni, de a lényeget kiharcoltuk, ott vagyunk a negyeddöntőben” – tette hozzá csapattársa szavaihoz Philipp Lahm.

Arra, hogy a negyeddöntőben Franciaország a rendes játékidőben legyőzi Németországot, 3.20 az odds, a döntetlenre 3.30, míg a németek sikerére 2.45 a szorzó. Arra, hogy Németország válogatottja nyeri a világbajnokságot, 5.00 az odds.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply