Nigéria nem bírta a franciák hajráját

2014. July 1. Tuesday in Hírek, Világbajnokság 2014

Mathieu Valbuena
A francia labdarúgó-válogatott 2-0-ra legyőzte Nigériát a világbajnokság nyolcaddöntőjében, így előbbi készülhet a negyeddöntőre, míg utóbbi búcsúzott a további küzdelmektől.

 

Emenike vezérletével a nigériaiak jól kezdtek, több helyzet is adódott a támadó előtt, ám azok kihasználatlanul maradtak. A 19. percben az afrikai játékos már nem hibázott, Lloris mellett a kapuba továbbította a játékszert, de mivel lestől tette, a bíró érvénytelenítette a találatot. A folytatásban felváltva forogtak veszélyben a kapuk, de Enyeama és Lloris is jól védett, vagy ha nem ők brillíroztak, akkor a támadók lőttek csúnyán mellé nagy helyzetben.

A második félidőben némi meglepetésre Nigéria volt az aktívabb, Mosesék folyamatosan építették támadásaikat, míg a franciák csak a 70. perc környékén találtak magukra. A „szuper sasok” nem bírták tartani a lépést, és Pogba a 79. minutumban szögletből volt eredményes, majd a hajrában Yobo szerencsétlenül ért bele egy labdába, így a rutinos védő öngóllal búcsúzott a válogatottságtól, Nigéria pedig a tornától.

“Alig találok szavakat: gólt szerezni hazám nemzeti válogatottjában egy ilyen fontos mérkőzésen, ez életem egyik legszebb pillanata” – mondta Pogba a mérkőzés után, akit a FIFA-voksolásán a mérkőzés legjobbjának találtak. “A gólom jót tett a csapatnak, átszakadt egy gát. Tudjuk, hogy bármire képesek vagyunk, a legrosszabbtól a legjobb dolgokig, de ma szerencsére jók voltunk.”

Kedden rendezik a negyeddöntő utolsó mérkőzéseit. Belgium győzelmét 1.95 szorzóval lehet megjátszani, míg a döntetlenre 3.40, az Egyesült Államok sikerére pedig 4.50 az odds. A szorzók a rendes játékidőben elért eredményre vonatkoznak.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply