Németország sorozatban negyedszer lehet elődöntős

2014. July 4. Friday in Hírek, Világbajnokság 2014

Joachim Low
A világbajnoki párharcok egyik leggólgazdagabb csatáinak résztvevői csapnak össze egymással Brazíliában, ahol a Maracanában a francia és a német labdarúgó-válogatott játszik egymással pénteken. Joachim Löw szövetségi kapitány nem véletlenül jegyezte meg, hogy egy ilyen összecsapás mindig klasszikusnak számít, hiszen a három eddigi vb-összecsapás nem okozott csalódást.

 

Az 1958-as világbajnokság bronzmérkőzésén 6-3-ra a franciák nyertek, az 1982-es elődöntő pedig hosszabbítás utáni 3-3-as döntetlent eredményezett, végül a németek 5-4-re nyerték a tizenegyes-párbajt, és fináléba jutottak. Négy évvel később ismét a négy között futottak össze, akkor NSZK 2-0-ra győzött. A 17 gól 5,7-es meccsátlagot jelent, azaz, ha a múltra és a statisztikára támaszkodunk, akkor délután óriási mérkőzés várható ismét.

A felek eddig összesen 25 mérkőzést vívtak egymással, hat döntetlen mellett Franciaország 11-szer, Németország nyolcszor győzött. A délutáni csatában a németek sikerére 2.80 az odds, a döntetlenre 3.10, míg a franciák sikerére 2.80 szorzóval lehet fogadni. Az elmúlt két évben kétszer is meccseltek egymással, 2012 februárjában, Brémában a franciák, tavaly februárban, Párizsban pedig a németek győztek 2-1-re.

A német kereten átsöpört az influenza, de a hírek szerint mindenkire számíthat a szakvezetés. Kivéve az utólag behívott Sampdoria-védőre, Shkodran Mustafira, aki nem betegség, hanem combizom-sérülés miatt dőlt ki, számára már véget is ért a világbajnokság.

Didier Deschamps szövetségi kapitány a középpályát stabilizálná, így lehet, hogy Karim Benzema lesz az egyetlen támadó, és Olivier Giroud helyett inkább Antoine Griezmann kerül be a kezdőbe. Ami jó hír, hogy a védő Mamadou Sakho felépült sérüléséből.

A statisztika szerint, ha a francia válogatott túljut az egyenes kiesés első mérkőzésén, akkor meg sem áll az elődöntőig, legalábbis a legutóbbi öt alkalommal (1958, 1982, 1986, 1998, 2006) így történt. A németek viszont remek szériában vannak, sorozatban negyedszer juthatnak négy közé, amire korábban még sohasem volt példa. Ráadásul 15 mérkőzés óta veretlenek, a mérleg 10 győzelem és 5 döntetlen.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply