Négy meccs óta csak döntetlen

2014. July 4. Friday in Hírek, Világbajnokság 2014

Jose Pekerman
A kolumbiai labdarúgó-válogatott csillaga, James Rodriguez szerint nincsen semmilyen extra nyomás a csapaton a Brazília elleni világbajnoki negyeddöntő előtt. Ugyanez nem mondható el az ellenfélről, a házigazda a csoportmérkőzések alatt sem kápráztatta el a szurkolókat, a Chile elleni büntetőpárbajban történő továbbjutás pedig továbbra is kétségeket ébreszt a formát illetően.

 

A brazil sajtó nekitámadt Thiago Silvának, aki a 11-esek alatt térdre rogyva, oda sem nézve szorított társaiért. Luiz Felipe Scolari brazil szövetségi kapitány nagyon zokon vette, hogy csapatkapitányát méltatlan támadások érik, azt mondta, mindenki máshogy dolgozza fel a stresszhelyzeteket, így merít erőt a további küzdelmekhez.

“Azt mondtam a játékosaimnak, ha kikapnak, akkor sem dől össze a világ. Megyünk előre, Kolumbia ellen biztosan nagyon jó meccset játszunk majd, mert kiváló ellenfél, igazán tiszteljük. Úgy vélem, erősebb, mint Chile” – mondta Scolari.

Máshogy vélekedett Carlos Alberto, az 1970-ben világbajnoki aranyat nyert válogatott csapatkapitánya, aki szerint sírni csak július 13-án, a vb-trófea megnyerése és magasba emelése után szabadna. “Ez a csapat sír a nemzeti himnusznál, sír, amikor fáj, sír, amikor tizenegyeseket lő. Elég volt!” – nyilatkozta

A kolumbiai szövetségi kapitány, Jose Pekerman tudja, hogy a brazilok még nincsenek csúcsformában. “Gyakran előfordul, hogy egy komoly potenciállal rendelkező csapat, amikor nem találja a győzelemhez vezető utat, akkor nem tud jól futballozni” – mondta.

Brazília győzelmére 1.80 az odds, a döntetlenre 3.75, míg Kolumbia sikerére 5.00 szorzóval lehet fogadni. A hazaiaknál Neymar comb- és térdsérülése meggyógyult, a középpályán Paulinho helyettesítheti az eltiltott középpályást, Luis Gustavót. Kolumbiai részről nincs hiányzó.

A kolumbiaiak a legutóbbi 25 egymás elleni mérkőzés közül mindössze kétszer tudtak nyerni (utoljára az 1991-es Copa América csoportkörében), de Brazíliában még soha. Igaz, a brazilok se verték meg az ellenfelet 2003 óta. A legutóbbi négy meccs döntetlenre végződött, három 0-0 után 2012. novemberében, New Yorkban 1-1-re végeztek egymással a felek, akkor Juan Cuadrado és Neymar volt eredményes.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply