Nuno lett a Valencia edzője

2014. July 4. Friday in Hírek, Spanyol Primera Divízió

Nuno Espirito Santo

Szerdán menesztette a Valencia labdarúgócsapata Juan Antonio Pizzi vezetőedzőt, aki mindössze hat hónapot kapott a bizonyításra a spanyol együttesnél. A 46 éves szakember még decemberben váltotta a szerb Miroslav Djukicsot, de hiába vezette csapatát az Európa Liga-elődöntőjébe, ott kikapott a Sevillától. A bajnokságban azonban csak a 8. helyet sikerült megszereznie, így elbukta a 2014-15-ös idényben való kupaindulás lehetőségét.

 

A menesztett Pizzi utódja a várakozásoknak megfelelően a Deportivo és a portugál Porto korábbi kapusa, Nuno lett, akivel egy plusz egy évre állapodott meg a klub vezetése. “A Valencia megállapodott Nuno Espirito Santo edzővel, hogy 2015. június 30-ig a csapat új menedzsere lesz” – írta a klub saját hivatalos honlapján.

Nuno – teljes nevén Nuno Espirito Santo – a Vitória Guimaresben kezdte meg pályafutását, szerepelt a portugál U21-es válogatottban is, majd 1997 és 2005 között a Deportivo La Coruna alkalmazásában állt, de a kameruni Jacques Songo’o és a spanyol válogatott José Francisco Molina mögött mindössze négy bajnokin szerepelhetett, rendszerint kölcsön adták, előbb a Méridának, majd az Osasunának.

2002 és 2004 között a Portóhoz került, tagja volt az UEFA-kupa-, és Bajnokok Ligája-győztes csapatnak, majd egy kis kitérővel az orosz Dinamo Moszkva és a portugál Aves után 2007-ben visszatért Portóba. Tagja volt a 2008-as portugál Eb-csapatnak, de a válogatottban sohasem mutatkozhatott be. 2010-ben visszavonult, edzőként az elmúlt két évben a Rio Ave együttesével a Portugál Kupában és a Ligakupában is döntőt játszhatott.

A Valencia utoljára 2003-04-ben volt spanyol bajnok, és 2008-ban nyerte el a Copa del Reyt, dobogón viszont a közelmúltban már járt, hiszen 2009 és 2012 között zsinórban háromszor is bronzérmes volt. A Valencia aranyérmére 101.00 az odds, az Atlético címvédésére 15.00, a Real Madrid elsőségére 1.83, míg a Barcelona végső diadalára 2.10 szorzóval lehet fogadni.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Leave a Reply