A német fiatalok is aranyat remélnek

2014. July 18. Friday in Egyéb, Hírek

A felnőtt válogatott vb-sikere után Németország nem adja alább a győzelemnél az U19-es Európa-bajnokságon sem.

Generic

Szinte hihetetlen, hogy Németország 2008 óta nem szerepelt U19-es Eb-n, pedig így van, az utóbbi években rendre lemaradtak a német fiatalok a kontinensviadalról. Ennek persze megvan a magyarázata, Németországban a legtehetségesebb játékosokat ugyanis rendre magasabb korosztályban szerepeltetik, így a legjobb 19 évesek nélkül vívta meg selejtezőit a válogatott.

Most viszont ott lesz a csapat a magyarországi rendezésű viadalon, és Marcus Sorg szövetségi edző szerint együttese esélyes a tornagyőzelemre is.

Sorg vezetésével a németek a spanyolokat búcsúztatták az elitkörben, ráadásul idegenben, így egyáltalán nem beszélhetünk légbőlkapott optimizmusról.

“Bizonyos értelemben a sorsolásnak nincs jelentősége, nem fontos. Akik itt lesznek az Európa-bajnokságon, azok mind erős csapatot alkotnak. 2008 után sikerült kvalifikálni magunkat az Európa-bajnokságra, még szebbé teszi az emléket, hogy a spanyolok otthonában voltunk sikeresek az elitkörben” – mondta Sorg, aki szeront a fegyelem, a szervezettség lehet együttese legnagyobb erénye, és az, hogy nagyszerű támadói vannak együttesének.

“Magas színvonalú, minőségi futballt akarunk játszani, ahogy ezt elvárják tőlünk, és a játékosok kvalitásai alapján realitás lehet az aranyérem” – fogalmazott Sorg.

A németek a bolgárok ellen kezdik szombaton az Eb-t. Győzelmükre 1.20 az odds, a döntetlenre , Bulgária sikerére a szorzó.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply