Michu Nápolyba igazolt

2014. July 18. Friday in Hírek, Olasz Serie A

Michu
A Swansea City hivatalosan is bejelentette, hogy a spanyol támadó az olasz bajnokság bronzérmesénél folytatja kölcsönben, így Michu az egész következő szezont a Napoli színeiben teljesíti.

 

A spanyol labdarúgó két éve igazolt Angliába a Rayo Vallecanóból, és az első szezonban azonnal kezdőcsapat tagja lett. Michu 35 bajnokin lépett pályára és 18 gólt szerzett, nagyban segítve a kilencedik helyen végző csapatát. A 28 éves csatár első angliai évében azonnal ötödik lett a góllövőlistán, ennek ellenére tavaly már kevesebb lehetőséghez jutott a walesi egyesületben.

A csatár mindösszesen 17 meccsen lépett pályára a Premier League-ben, és két gólig jutott, már szezon közben felmerült vele kapcsolatban a csapatváltás. Az idény végén a Napoli érdeklődött iránta, az olasz klub végül egy évre kölcsönbe szerezte meg a labdarúgót.

“A Swansea City hivatalosan bejelenti, hogy Michu a Napoliban folytatja, az egyéves kölcsönszerződés lejárta után az olasz klubnak opciós joga lesz megvásárolni a labdarúgó játékjogát” – szól a walesi klub bejelentése.

Az egyszeres spanyol válogatott játékos átesett az orvosi vizsgálatokon, és a napokban csatlakozhat Rafa Benítez keretéhez.

Michu az Oviedónál kezdte a pályafutását, majd a Celta Vigo igazolta le. A Rayo Vallecano 2011-ben szerződtette, de mindössze egy év után váltott, és a Swansea-hez került.

A Napoli olasz bajnoki címének az oddsa 6.50, a Juventus címvédésére 2.00 a szorzó. Az olasz gárda a Serie A elmúlt idényében a harmadik helyen zárt.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply