Rijekában egy góllal kikapott a Ferencváros

2014. July 18. Friday in Hírek, UEFA Európa Liga

A bajnoki bronzérmes Ferencváros 1-0-ra kikapott a horvát HNK Rijeka vendégeként a labdarúgó Európa Liga-selejtező 2. fordulójának első, csütörtöki mérkőzésén.

A hazai csapat végig nagy fölényben futballozott, de a győztes gólt csak a 85. percben büntetőből tudta megszerezni Ivan Krstanovic révén.

A visszavágót egy hét múlva a Puskás Ferenc Stadionban rendezik.

Európa Liga-selejtező, 2. forduló, első mérkőzés:

HNK Rijeka (horvát)-Ferencváros 1-0 (0-0)

Rijeka, 9000 néző, v.: Tobias Stieler (német)
gólszerző: Krstanovic (85., 11-esből)
sárga lap: Krstanovic (22.), illetve Pavlovic (54.), Nalepa (65.), Mateos (75.)

  • HNK Rijeka: Vargic – Tomecak, Mitrovic, Samardzic, Leovac – Jugovic (Jahovic, 83.), Moisés, Sharbini (Kvrzic, 66.) – Brezovec, Krstanovic, Jajalo (Kramaric, 57.)
  • Ferencváros: Dibusz – Dilaver, Mateos, Pavlovic, Bosnjak – Kukuruzovic, Nalepa, Gyömbér, Havojic – Ugrai (Lauth, 79.), Somália

Az első félidőben egyértelműen a hazaiak akarata érvényesült, a Ferencváros mintha feladta volna a támadásvezetés lehetőségét, a félpályán is alig mentek át a játékosai. A horvátok előtt adódott néhány nagy lehetőség, de ezek kimaradtak.

A folytatásban is szinte kizárólag a horvátok támadtak, de ekkor már hiányzott az átütőerő a játékukból, így nem sok helyzet volt ebben a játékrészben. Hazai gól mégis ekkor, méghozzá a hajrában született egy jogosan megítélt büntető értékesítésével. A Ferencváros teljesítményéről árulkodó adat, hogy egyetlen kapura lövése sem volt a meccsen.

sgj \ sgg \ hgp

MTI 2014. július 17., csütörtök 22:24

Related Articles

Leave a Reply