Világbajnokot igazolt a Dortmund

2014. July 18. Friday in Hírek, Német Bundesliga

A Borussia Dortmund bejelentette, hogy szerződtette a Freiburg és a német válogatott védőjét, Matthias Gintert.
Mats Hummels

Hummelset a német válogatottból már jól ismerheti Ginter.

Ginter tagja volt a múlt héten világbajnoki címet nyert német válogatottnak is, még ha nem is lépett pályára egyetlen meccsen sem. Sőt, elmondhatja magáról, hogy ő minden idők legfiatalabb német játékosa, aki világbajnok lett. A Freiburgban azonban bizonyított az előző idényben, az összes bajnoki mérkőzésen kezdőként lépett pályára, és 20 éves kora ellenére érett, megbízható teljesítményt nyújtott a védelemben.

Ginger öt évre kötelezte el magát a Dortmundhoz, ahol akár már az ősszel kulcsszerepet tölthet majd be.

“Egy gyerekkori álmom vált ma valóra. Egész életemben óriási Dortmund-szurkoló voltam, és most viselhetem is kedvenc csapatom mezét. Szeretnék tovább fejlődni a Borussiában. Már most alig várom, hogy pályára léphessek a hihetetlen atmoszférájú Signal Iduna Parkban, és tagja legyek ennek a csodás csapatnak” – fogalmazott a védő.

Ginter olyan válogatott védőtársak mellett játszhat majd, mint Mats Hummels, Roman Weidenfeller, Erik Durm és Kevin Grosskreutz.

Michael Zorc sportigazgató kiemelte: a német futball egyik legnagyobb ígéretét sikerült leigazolni, és ezzel jelentősen nőttek a variációs lehetőségek a védelemben. A Borussia egyébként korábban szerződtette Ciro Immobilét és Adrian Ramost is, így a távozók ellenére a következő idényben is erős csapat körvonalazódik a klubnál.

A Dortmund a Bundesliga 1. fordulójában, augusztus 23-án a Leverkusent fogadja. Győzelmére 1.53 az odds, a döntetlenre 4.00, a vendégek diadalára 6.00 a szorzó.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply