Nem igazol több afrikait a Montpellier

2015. January 29. Thursday in Egyéb, Hírek

A francia Ligue 1-ban szereplő Montpellier elnöke elmondta, nem fog többé olyan afrikai játékosokat szerződtetni, akiknek esélyük van szerepelni a két évenként megrendezésre kerülő kontinenstornán.

Generic

A 2012-es bajnok másfél hónapig nem számíthat a tunéziai Dzsamel Szaihira, valamint az elefántcsontparti Siaka Tiene-re, mivel mind a ketten ott vannak az Afrika Kupán. Az elnök, Louis Nicollin nyilatkozata valahol érthető, hiszen együttese jól áll a bajnokságban, jelenleg hatodik a bajnokságban. Nicollin kijelentette, tunéziai játékosa akár maradhat is otthon, de a jövőben nem fog olyan labdarúgót szerződtetni, aki a szezon kellős közepén elhagyja csapatát.

“Felőlem aztán maradhat is Tunéziában” – mondta az elnök. “Nem értem, hogy hagyhatja valaki cserben az együttesét az idény közepén, hiszen ez a keret többi tagjának a számára sem jó.”

A Montpellier szombat este tovább gyarapíthatja pontjainak a számát, hiszen a kiesés ellen küzdő, a nála 12 ponttal kevesebbet gyűjtő Lorient otthonában lép pályára. Bár a vendégek nem számíthatnak legjobb afrikai légiósaikra, a hazaiaknak is vannak gondjaik, hiszen három sérültjük is van.

A Lorient hullámzó teljesítményt nyújt folyamatosan a szezonban, a legutóbbi öt bajnokiján három veresége és két győzelme van. Jelenleg nem áll kieső helyen az együttes, de a veszélyes zónától csak két-, míg az utolsó helytől csupán három pont választja el. A Montpellier azonban már hat forduló óta nem kapott ki, a legutóbbi három meccsét pedig egyaránt megverte, köztük a bajnoki címért harcoló Olympique Marseille-t is.

A két csapat szeptemberi küzdelmét a Montpellier odahaza 1-0-ra megnyerte, míg az előző szezonban 4-4-re végeztek egymással a felek Lorient-ban. A hazaiak győzelmére 2.37 az odds, míg a döntetlenre 3.20, a Montpellier sikerére pedig 3.20 szorzóval lehet fogadni.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply