Nem hagyja ünnepelni játékosait Conte

2016. June 15. Wednesday in Hírek, UEFA EURO-2016

Lorenzo Insigne
Olaszország válogatottja magabiztosan verte Belgiumot, Antonio Conte az utolsó pillanatban változtatott a győztes csapat napirendjén.

Olaszország a franciaországi kontinenstorna első igazi rangadóján 2-0-ra verte Belgiumot hétfő este. Conte csapata nagyon taktikus játékkal, két gyors támadásnak köszönhetően simán győzte le a komoly játékoskerettel rendelkező belgákat, az olaszok sikerének a titka a szervezettség volt.

A mezőnyben kiegyensúlyozott csatát hozó összecsapáson a squadra azzurrától elvárható biztos védelem határozta meg a játék képét, a belgák nem tudtak mit kezdeni a Juventus hátsó alakzatára épülő 3-5-2-es felállással. Conte gárdája helyzetet is alig engedett a belga válogatottnak, kétszer viszont hiba nélkül játszotta át annak védelmét.

Az olasz sajtóban nagy örömmel fogadott siker után a szövetségi kapitány nem engedte ünnepelni a játékosokat, a meccs után azonnal megváltoztatta a csapat programját, és délutánról délelőttre tette át a keddi tréninget.

“Gratulálok a fiúknak, megvertünk egy olyan csapatot, amely tele van tehetségekkel. Egy kis szenvedés belefért, ne feledjük, hogy Belgium novemberben még 3-1-re vert minket” – jelentette ki a meccs után Conte, aki azonnal bejelentette a változtatást.

“Még nem értünk el semmit, és sokan még mindig kétségbe vonják az esélyeinket. Mennünk kell tovább, ne feledjük, hogy két éve is legyőztük az angolokat, és tudjuk, hogy mi lett a vége” – utalt a szakember a brazíliai vb-re, amelyen Olaszország fontos győzelemmel kezdett, végül azonban nem jutott túl a csoportkörön.

Az olaszok pénteken Svédországgal csapnak össze, az északi ország nemzeti csapata az első fordulóban 1-1-es döntetlent játszott Írországgal. Az olaszok sikerére a szorzó 1.83, a döntetlenre 3.50, a svédek győzelmére 5.25.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply