Magyarország kétgólos győzelemmel kezdte az Eb-t

2016. June 15. Wednesday in Hírek, Magyar válogatott, UEFA EURO-2016

Fiola Attila
Magyarország 2-0-ra nyert Ausztria ellen az EB-n, Bernd Storck csapata Szalai Ádám és Stieber Zoltán góljával szerezte meg a három pontot.

Már az 1. percben megszerezhette volna a vezetést Ausztria, David Alaba a magyar térfélen szerzett labdát, majd azonnal lőtt, a játékszer a kapufáról pattant vissza a mezőnybe. A 10. percben ismét a Bayern München játékosa került helyzetbe, ezúttal a meccsen korrekorderré előlépő Király Gábor védte a próbálkozását. A túloldalon Kleinheisler László két lövése okozott veszélyt.

Az első félóra után Zlatko Arnautovic maradt egyedül szemben a kapuval, a Stoke középpályásának lövését ismét a veterán magyar kapus hárította. A 41. percben Martin Harnik egy gyors ellentámadás végén hagyott ki helyzetet, egy perc múlva Dzsudzsák Balázs egy kiugratás után a jobbösszekötő helyéről lőtt a kapu mellé. Az első félidőben az osztrákok irányították a játékot, ám Bernd Storck csapatának is voltak helyzetei, gól azonban nem született.

A szünet után nem változott a játék képe, az első percben azonban ezúttal a magyar csapat veszélyeztetett lövéssel. Az 54. percben Gera Zoltán passzolt a balról középre húzódó Dzsudzsáknak, aki egy igazítás után ballal lőtt, Robert Almer szögletre mentett.

A 62. percben Kleinheisler és Szalai Ádám összjátéka után előbbi passzolt utóbbihoz, aki a védők mögött helyezkedve a kilépő kapus alatt a kapuba passzolt. A magyar gól után néhány perccel Aleksandar Dragovic szabálytalankodott a magyar tizenhatoson belül, sárgát kapott, mivel volt már ilyen figyelmeztetése, a kiállítás sorsára jutott.

A piros lapot követően a 71. percben Németh Krisztán szélről érkező lövése után védett az osztrákok kapusa, de két perc múlva már a magyar kapu előtt alakult ki helyzet, Marcel Sabitzer messze a kapu fölé lőtt. A hajrában Fiola sérülése után az osztrákok elvesztették a labdát, a csereként beállt Priskin Tamás remekül indította a szintén csere Stieber Zoltánt, aki higgadtan bevezette a labdát a tizenhatoson belülre, majd okosan a kilépő kapus felett a hálóba emelt.

A magyar válogatott 2-0-ra nyert az Európa-bajnokság első mérkőzésén, az F csoport második körében Izland lesz Storck csapatának az ellenfele. Izland szombati sikerére a szorzó 2.60, a döntetlenre 3.25, Magyarország győzelmére 3.00.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply