Nem győzték még le soha Ukrajnát az északírek

2016. June 16. Thursday in Hírek, UEFA EURO-2016

Serhiy Sydorchuk
Ahhoz, hogy az utolsó csoportkörre ne pont nélkül forduljon, győznie kellene az első fordulóban vereséget szenvedő északír és ukrán labdarúgó-válogatottnak – ez a párharc ígéri a csütörtöki játéknap egyik legizgalmasabb Európa-bajnoki mérkőzését.

Észak-Írország egy 1-0-s vereséggel rajtolt Lengyelország ellen, míg az ukránok egy egész jó mérkőzésen 2-0-ra kikaptak a világbajnok németektől.

Michael O’Neill kapitány szerint csapatának nem lesznek különösebb gondja, Ukrajna ugyanis “nem játszik spanyol stílusban.” A megjegyzés nem volt előzmény nélküli, az ukránok középpályása, Ruszlan Rotan ugyanis úgy nyilatkozott, Észak-Írország egy tipikus brit csapat, amely csak a kemény szerelések és a hosszú indítások miatt nevezetes.

“Hmm, ez egy érdekes kijelentés” – mondta O’Neill, amikor a sajtótájékoztatón szembesítették Rotan észrevételével. “A statisztikát látva Ukrajna nem birtokolta túlságosan sokat a labdát Németország ellen, és nagyon sokszor hosszú labdákkal hozták játékba az elöl lévő társakat, márpedig ez nagyon brit stílusnak tűnik. Ha megnézzük a szezonbeli sárga és piros lapokat, akkor nem mondhatjuk, hogy ellenfelünk a játékos spanyol stílus híve, sokkal inkább számítunk egy brusztolós, kemény fizikai csatára” – jegyezte meg.

O’Neill hajthatatlan azzal kapcsolatban, hogy a története első Európa-bajnokságán szereplő csapatnak ott a helye a franciaországi 24-es mezőnyben. Észak-Írország éppen a magyarok selejtezőcsoportját megnyerve szerzett kvalifikációt, és menedzsere szerint cseppet sem szenved kisebbrendűségi komplexusban a sok nagyágyú között.

“Nem félelemmel, hanem várakozással telten várjuk a meccseket. Tisztában vagyunk azzal, hogy jobban kell játszanunk. Mások is kezdték vereséggel az Eb-t, nekünk ezt a helyzetet motivációs tényezőként kell felhasználnunk a javunkra.”

Észak-Írország csütörtök délutáni győzelmére a szorzó 7.00, a döntetlenre 4.00, míg Ukrajna sikerére 1.57. Az északírek még sohasem nyertek a rivális ellen, két vereség mellett két gól nélküli döntetlen az eddigi mérleg.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply