A németek ellen Szczesny nélkül

2016. June 16. Thursday in Hírek, UEFA EURO-2016

Robert Lewandowski
A németek ellen nem számíthat kapusára, Wojciech Szczesny-re Lengyelország, a Roma játékosa ugyanis az északírek elleni összecsapáson sérülést szenvedett.

Adam Nawalka szövetségi kapitánynak így két másik kapusa közül kell választania, hogy nem egyértelmű a helyzet, arra bizonyíték, hogy amíg európai szövetség hivatalos honlapja a Swansea City játékosát, Lukas Fabianskit sejti a kezdőcsapatba, addig a Kicker szerint Artur Boruc (AFC Bournemouth) véd majd.

Nawalka viszont bízik abban, hogy az ukránok elleni utolsó csoportmeccsen már ismét számíthat Szczesny játékára.

“A csapatorvos döntése értelmében a németek ellen nem számíthatok rá. Azt nem tudjuk, meddig kell pihennie, a doktor szerint jövő kedden már ismét pályára küldhető állapotban lesz” – mondta a kapitány, aki játékosként kétszer is pályára lépett az NSZK ellen. Az 1978-as világbajnokság nyitómérkőzésén 1-1- lett az eredmény, két évvel később a németek 3-1-re nyertek.

Lengyelország esti győzelmére a szorzó 7.00, a döntetlenre 4.20, míg Németország sikerére 1.55. A felek eddig 20 mérkőzést vívtak egymással, 13 német győzelem és 6 döntetlen mellett a lengyelek mindössze egyszer nyertek: a mostani Eb-selejtezők során, 2014. október 11-én, Varsóban 2-0-ra. Nagy tornán azonban még gólt sem sikerült szerezniük a riválissal szemben.

A németeknél visszatérhet a vádlisérüléséből felépült középső védő, Mats Hummels, így az ukránok ellen gólt szerző Shkodran Mustafi kispados lesz.

“A lengyel válogatott legnagyobb erőssége, hogy jól szervezett, kivárásra játszik és kíméletlen ellentámadásokat vezet. Az egyik legjobb kontracsapat, amelyet az elmúlt két évben láttam” – nyilatkozta Joachim Löw, Németország szövetségi kapitánya.

“A világ egyik legjobb csapat ellen nagyon nehéz dolgunk lesz, de büszkék vagyunk arra, hogy az országot képviselhetjük” – mondta lengyel kollégája, Nawalka.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply