Már nem akar meglepetést Fonte

2016. June 16. Thursday in Hírek, UEFA EURO-2016

Jose Fonte
Jose Fonte, a portugál válogatott védője szerint az osztrákok elleni meccsen már nem hibázhatnak, de tisztában van vele, hogy a magyarok elleni vereség után Ausztria nagyon elszántan fog küzdeni az EB csoportkörének második fordulójában.

A franciaországi kontinenstorna F csoportjának első körében mindkét meccsen meglepetés született, a magyar válogatott 2-0-ra verte Ausztriát, míg az első alkalommal résztvevő Izland 1-1-es döntetlenre kényszerítette Portugáliát. A portugálok vezetést szereztek az izlandiak ellen, ám az északi ország nemzeti csapata harcos játékkal pontot tudott szerezni.

A második fordulóban Fernando Santos csapata Ausztria ellen lép pályára, a portugálok rutinos védője szerint már nem engedhetnek meg maguknak még egy meglepetés. Fonte úgy véli, hogy vereség esetén nagy bajba kerülhet válogatottja, ugyanakkor a mérkőzés kulcsfontosságú az ellenfél számára is.

“Ausztriának nyernie kell az első körös vereség után, így nagyon kemény meccs vár ránk. Remek játékosaik vannak, és a selejtezők során kilenc meccset nyertek zsinórban. Tisztában vagyunk vele, hogy mire képesek” – jelentette ki a Southampton légiósa.

Ricardo Carvalho szerint a portugál válogatottnak csak saját magával kell foglalkoznia.

“Sokkal inkább múlik rajtunk, mint rajtuk. Természetesen tiszteljük az összes ellenfelet, de megfelelően kell felkészülnünk” – mondta a Monaco 38 éves védője.

Az F csoportban a portugálok szombati sikerére a szorzó 1.83, a döntetlenre 3.60, az osztrákok győzelmére 5.00.

Ausztria és Portugália nemzeti csapatai immár több, mint húsz éve nem mérkőztek meg egymással, legutóbb az 1996-os Eb-selejtezők során találkoztak, akkor a portugálok hazai pályán nyertek, Bécsben aztán 1-1-es döntetlen született.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply