Az amerikai csapat lendületben maradna

2016. June 16. Thursday in Copa America, Hírek

Jefferson Montero
A D csoport utolsó mérkőzéseivel kialakult az idei, centenáriumi Copa América mezőnyének negyeddöntője.

Az első összecsapást magyar idő szerint péntek hajnalban az Egyesült Államok válogatottja és Ecuador vívja majd, s Jürgen Klinsmann szövetségi kapitány reméli, hogy a rossz kezdés után sorozatban két győzelemnél járó együttes megtartja a lendületét.

A házigazda az első fordulóban 2-0-ra kikapott Kolumbiától, de aztán 4-0-ra verte Costa Ricát és 1-0-ra Paraguayt, s ezzel csoportelsőként jutott a legjobb nyolc közé.

Ellenfele az az Ecuador lesz, amely veretlen még, igaz, Haiti 4-0-s legyőzése mellett kétszer is döntetlent játszott, Brazíliával 0-0-t, Peruval pedig 2-2-t.

Az amerikaiak győzelmére a szorzó 2.70, a döntetlenre 3.10, míg a dél-amerikai együttes sikerére 2.80. A felek idén már találkoztak egy barátságos mérkőzésen, május 26-án, a texasi Friscóban lévő Toyota-stadionban az USA 1-0-ra győzött Darlington Nagbe 90. percben szerzett góljával.

“Ugyan Deandre Yedlinre nem számíthatok eltiltás miatt, de nem esünk kétségbe, hiszen előbb-utóbb eljön az alkalom, amikor sérülés vagy sárga lapok miatt kénytelenek leszünk másokhoz nyúlni. A kispadon lévők mindegyike készen áll a feladatra, arra, hogy helyettesítsen vagy taktikai csereként pótoljon másokat” – nyilatkozta Klinsmann a seattle-i negyeddöntő előtt.

A német szakember úgy véli, csapatának jó esélye van arra, hogy megnyerje az idei Copát, az amerikai válogatottnak a sorozatban eddig egy 1995-ös negyedik helyezés a legjobb eredménye.

Az ecuadori együttesből Antonio Valencia és Walter Ayoví nem játszhat, és kérdéses az izomsérüléssel bajlódó Miller Bolanos szereplése is, így azért kisebb esélye lesz a házigazdával szemben. Visszatérhet viszont Gabriel Achilier, aki letöltötte egy mérkőzésről szóló eltiltását.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply