Nem engedi Cavanit a mindent megnyerő PSG

2015. June 1. Monday in Egyéb, Hírek

Edinson Cavani
A PSG szombaton negyedik francia trófeáját hódította el, az Auxerre elleni kupagyőzelemből is főszerepet vállalt Edinson Cavani, akit a Real Madrid ostromol.

A párizsiak a szezon elején megnyerték a francia Szuperkupát a Guingamp ellen, majd a Ligakupában diadalmaskodtak, a döntőben a Bastiát legyőzve. A bajnokságban ugyan nehezebb dolguk volt, mint tavaly, de a hajrában kihasználták a riválisok botlásait, és végül zsinórban harmadszor végeztek az élen. Szombaton pedig az Auxerre ellen gyűjtötték be a kupagyőzelmet, a döntő Edinson Cavani második félidőben szerzett találatával dőlt el.

A bajnokságban 18 gólt szerző Cavani az idény során már panaszkodott pozíciójával kapcsolatban, Zlatan Ibrahimovic jelenlétében a szélen kénytelen futballozni, ki is jelentette, hogy középcsatárként sokkal eredményesebben tudná támogatni csapatát. A hírek szerint több klub is vinné, többek között a Real Madrid, ám a PSG nem engedné, sőt, teljesítené a kívánságát is: ha kell, eladják a svédet, hogy kedvenc pozíciójában szerepelhessen.

“Én mindig mellette álltam, maradni fog, sosem engedjük el. Jól érzi magát Párizsban, és szerintem ma ő a világ legjobb csatára” – mondta Nasser Al-Khelaifi, a párizsiak katari elnöke.

Cavani 2013-ban a Napolit elhagyva csatlakozott a PSG-hez, összesen 52 meccsen lépett pályára és 31 gólt szerzett ebben a szezonban, míg Ibrahimovic 30 találattal zárt, igaz, a svéd csak 35 meccsen lépett pályára.

Cavani a június közepén rajtoló Copa Americán Uruguayt segítheti sikerhez, hazája válogatottja Jamaica ellen kezd június 13-án: Uruguay győzelmének az oddsa 2/9, a döntetlenre 11/2, Jamaica sikerére 10/1 a szorzó.

Arra, hogy Cavani lesz a Copa gólkirálya, 14/1 az odds.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply