Nem elég agresszív Spanyolország

2016. June 26. Sunday in Hírek, UEFA EURO-2016

Carlo Ancelotti
Carlo Ancelotti szerint Spanyolország, az EB címvédője idén nem olyan agresszív, mint négy évvel ezelőtt, a Real Madrid egykori trénere szerint honfitársai kihasználhatják ezt a különbséget a franciaországi torna legjobb tizenhat csapata között.

A spanyol labdarúgó-válogatott 2008-ban és 2012-ben Európa-bajnoki, 2010-ben pedig világbajnoki címet nyert, ám két éve a brazíliai világbajnokságon méltatlanul korán, már a csoportkör után búcsúra kényszerült. A spanyol nemzeti csapat a selejtezőkön simán jutott túl, ám a kontinenstorna előtt megmagyarázhatatlan vereséget szenvedett Grúziától, míg az Eb-n Horvátország tréfálta meg. A horvátok elleni vereség eredménye, hogy a címvédő Olaszországgal mérkőzik a nyolcaddöntőben.

Carlo Ancelotti jól ismeri mindkét ország fociját, olasz és spanyol csapattal is nyert Bajnokok Ligáját. Az olasz szakembernek az az érzése, hogy a spanyol játékosok nem elég motiváltak az Eb-n.

“Nagyon kemény ez a párosítás, mindkét csapatnak. Olaszország a kedvenc játékát fogja játszani, védekezik, és leszűkíti a területet, de nincsenek játékosaik ahhoz, hogy tartsák a labdát. Spanyolország éppen az ellenkezője, egy irányba játszanak, passzolnak, és tartják a labdát. Iniesta és Busquets uralni fogja a középpályát, ahogy teszi már évek óta. De a spanyolok idén közel sem olyan agresszívak, mint voltak négy éve. Talán Olaszország kihasználhatja ezt a különbséget” – mondta Ancelotti.

A két gárda hétfőn a Stade de France-ban csap össze egymással a legjobb nyolc közé kerülésért: az olaszok sikerére a szorzó 4.33, a döntetlenre 3.00, a spanyolok győzelmére 2.15.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply