A magyaroknak nincs félnivalójuk

2016. June 26. Sunday in Hírek, Magyar válogatott, UEFA EURO-2016

Kleinheisler László
Vasárnap este Toulouse-ban Belgium ellen lép pályára Magyarország válogatottja az Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében, és nagyon készül, hogy az eddigi kiváló sorozat – az osztrákok legyőzése, és az Izland, illetve Portugália elleni döntetlen – után ezúttal is bravúrt érjen el.

A csapatban egy sérült van, Fiola Attila még az első meccsen szenvedett súlyos bokasérülést, azóta nem is edzett, így nagyon úgy tűnik, számára ennyi volt az Eb. Pénteken külön edzett a Debrecen balhátvédje, Korhut Mihály is, ő két napja a portugálok elleni 3-3-as döntetlen alkalmával a sárga lapja miatt pihentetett Kádár Tamást helyettesítette, ezúttal a regeneráció miatt kapott könnyítést.

A csapat állítólag nagyon jó felkészülésen esett át az Eb előtt, napi kettő, néha három edzése is volt, így erőnléti problémák biztosan nem merülnek fel a játékosoknál. Főleg úgy, hogy az eddigi három mérkőzésen minden mezőnyjátékos lehetőséget kapott, azaz mindenki játékban van, de egyben pihenhetett is.

“A rotáció a csapat erőállapotának jót tett. A belgák kerete erősebb, ez nem is lehet kérdéses, de ha ugyanúgy játszunk, mint eddig, akkor nincs félnivalónk” – nyilatkozta Szélesi Zoltán, a válogatott másodedzője.

A Werder Bremen középpályása, Kleinheisler László arról beszélt, hogy bár jólesett neki a portugálok elleni pihenés, rossz volt a padról nézni a meccset. “Így kell játszani a továbbiakban is és meg kell nyerni minden meccset” – mondta a 22 éves játékos, aki ezek szerint csak az Eb-aranyérmet tartaná elfogadhatónak.

A vasárnapi összecsapáson a magyarok győzelmére a szorzó 7.00, a döntetlenre 3.50, míg a belga együttes sikerére 1.66. A két csapat eddigi 12, egymás elleni csatájából a magyarok mindössze kettőt nyertek meg, legutóbb 58 éve, 1958-ban sikerült nyerniük.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply