Nem bírt a Ploiestivel a Sturm

2014. January 24. Friday in Egyéb, Hírek

Remek időjárási körülmények között folytatta felkészülését a törökországi edzőtáborban a Sturm Graz labdarúgócsapata, amely Belekben 1-1-es döntetlent ért el a Petrolul Ploiesti ellen.
Adrian Mutu

Mutu hazájában folytatja pályafutását.

Az osztrák Bundesliga hatodik helyén álló együttes tartalékosan tudott csak pályára lépni, Aleksandar Todorovski és Tobias Kainz bokaproblémák miatt hiányzott, Benjamin Rosenberger lázas volt, de Marco Djuricin se szerepelt.

“Nagyon elégedett vagyok a látottakkal, kifejezetten jól futballoztunk. Kellett is a játék, mert a meleg napsütés néha olyan érzéseket kelt bennünk, mintha nyaralnánk” – nyilatkozta Darko Milanic vezetőedző.

A Sturmra ráfér a gyakorlás és az erősítés, hiszen 21 forduló után húsz pont a hátránya a listavezető Salzburg mögött, de még az Európa Liga-indulást jelentő harmadik pozíciótól is öt pontra van.

A csapat február 8-án a sereghajtó Admira otthonában kezdi meg a tavaszi idényt, a hazaiak győzelmére 2.50 az odds, a döntetlenre 3.25, míg a Sturm sikerére 2.80 szorzóval lehet fogadni.

A román kupagyőztesre még hosszabb felkészülés vár, hiszen a bajnokság csupán február közepén rajtol, addig a Cosmin Contra irányította együttes megmérkőzik még az orosz Anzsi Mahacskala, a szerb Jagodina, az ukrán Csernomorec Odessza, a moldáv Sheriff Tiraspol és az orosz Kubany Krasznodar gárdájával.

A Sturm ellen bemutatkozott két új szerzemény is, a 35 éves, 77-szeres román válogatott Adrian Mutu a francia Ajacciótól szerződött haza, míg a 30 éves, 12-szeres válogatott Ianis Zicu Dél-Koreából igazolt Ploiestibe.

“Minden mérkőzést szeretnék megnyerni, akkor is, ha az iskola udvarán játszunk. Három hete együtt edzünk, nagyon kíváncsi voltam arra, mit tud a csapat. Szerintem jól álltuk hozzá a Sturm elleni meccshez” – nyilatkozta Contra.

A románok kispadján ült egy ismerős játékos is: a Ferencvárostól távozó brazil Gerson próbajátékra jelentkezett, Contra elmondása szerint régóta figyelte, és szeretné szerződtetni.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply