EURO-2016 – A második kalapban a magyarok a selejtező sorsolása előtt

2014. January 24. Friday in Egyéb, Hírek

A magyar labdarúgó-válogatott a második kiemelési kalapból várhatja a 2016-os franciaországi Európa-bajnokság február 23-i, nizzai sorsolását.

 

Az európai szövetség (UEFA) végrehajtó bizottsági ülése után kihirdetett besorolás szerint az első kalapban a címvédő spanyolok mellett a németek, a hollandok, az olaszok, az angolok, a portugálok, a görögök, az oroszok és a bosnyákok kaptak helyet.

A selejtezősorozatban 53 csapat indul, ezeket kilenc csoportba sorsolják majd – nyolc hatosba és egy ötösbe. Utóbbiba – versenyen kívül – a házigazda franciák is besorolást kapnak, de az ő mérkőzéseik nem számítanak majd bele a küzdelembe. Politikai okokból a most először induló Gibraltárt, illetve Spanyolországot nem sorsolják össze, s ugyanígy járnak el Azerbajdzsán és Örményország esetében. Oroszország és Grúzia viszont vállalta, hogy ha egy csoportba kerülnek, játszanak egymás ellen.

 

A csoportokból az első két helyezett, valamint a legjobb harmadik automatikusan továbbjut a most először 24 csapatos tornára, míg a másik nyolc harmadik helyezett oda-visszavágós alapon pótselejtezőn dönt a fennmaradó négy továbbjutó hely sorsáról.

A selejtező-kalapok az uefa. com alapján (a besorolás alapját a 2010-es vb-szereplés, a 2012-es Eb-selejtezős és Eb-szereplés, valamint a 2014-es vb-selejtezős szereplés adta):
  1. kalap: Spanyolország (címvédő), Németország, Hollandia, Olaszország, Anglia, Portugália, Görögország, Oroszország, Bosznia-Hercegovina
  2. kalap: Ukrajna, Horvátország, Svédország, Dánia, Svájc, Belgium, Csehország, MAGYARORSZÁG, Írország
  3. kalap: Szerbia, Törökország, Szlovénia, Izrael, Norvégia, Szlovákia, Románia, Ausztria, Lengyelország
  4. kalap: Montenegró, Örményország, Skócia, Finnország, Lettország, Wales, Bulgária, Észtország, Fehéroroszország
  5. kalap: Izland, Észak-Írország, Albánia, Litvánia, Moldova, Macedónia, Azerbajdzsán, Grúzia, Ciprus
  6. kalap: Luxemburg, Kazahsztán, Liechtenstein, Feröer-szigetek, Málta, Andorra, San Marino, Gibraltár

A 2016-os Eb selejtezőit 2014 szeptemberétől 2015 októberéig bonyolítják le, első meccsek időpontja szeptember 7-9.

slr \ scp \ sag

MTI 2014. január 24., péntek 14:50

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply