Mourinho bízik Nigériában

2014. June 10. Tuesday in Hírek, Világbajnokság 2014

Jose Mourinho szerint Nigéria és Elefántcsontpart lehet az a két afrikai válogatott, amely képes lehet továbbjutni csoportjából, és meglepetést okozni a héten kezdődő világbajnokságon.
Jose Mourinho

Mourinho szerint Nigéria túlélheti a csoportkört.

A Chelsea portugál edzője érintett is lesz, hiszen az elefántcsontpartiaknál egykori kedvenc csatára, Didier Drogba szerepel, míg a nigériai középpályás, John Obi Mikel jelenleg is a tanítványa a londoni együttesnél.

“Drogbáért nagyon szorítok, érzelmes típusú emberként mindig a barátaimmal vagyok” – mondta Mourinho, aki szerint Elefántcsontpart számára a C csoportban teremhet babér, hiszen a Japán, Kolumbia, Görögország hármas nem tűnik félelmetesnek.

Nigéria helyzete már nehezebb, hiszen Argentínával került egy négyesbe, de Bosznia-Hercegovina és Irán így is megelőzhető lehet. “A csoportot Argentínának kell megnyernie, de a másik továbbjutó Nigéria lehet, már csak Obi Mikel miatt is” – mondta Mourinho.

A korábbi nigériai szövetségi kapitány, Christian Chukwu már nem annyira biztos ebben, szerinte Afrika bajnokának sokat kell javulnia ahhoz képest, amit a vasárnapi, Egyesült Államok elleni 2-1-es vereség alkalmával bemutatott.

“Van, amikor rossz játékkal is lehet nyerni, de van, amikor a jó futball ellenére is vereséget szenved az együttes. De ahogy vasárnap játszott a csapat, az aggasztó volt számomra. Nem jött össze a védekezésből támadásba való átállás, hiányzott a csapatrészek közötti kohézió, ez csak akkor javult, amikor Victor Moses és Michael Uchebo csereként a pályára lépett” – nyilatkozta Chukwu a nigériai Sun című napilapnak.

A szakember ugyanakkor hozzátette, bízik abban, hogy a profi játékosok képesek lesznek a javulásra, és ez már a június 16-i, Irán elleni nyitányon is megmutatkozik majd. Az ázsiai együttes győzelmére 3.75 az odds, a döntetlenre 3.20, míg Nigéria sikerére 2.25 szorzóval lehet fogadni.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply