Balotelli lehet a példa

2014. June 10. Tuesday in Hírek, Világbajnokság 2014

Mario Balotelli
Cesare Prandelli szerint Mario Balotelli példaértékű munkát végez az olasz válogatott edzésein, a szövetségi kapitány szerint sokáig jutnak, ha minden játékos hasonló szellemben szerepel a csütörtökön kezdődő világbajnokságon.

 

Az olasz labdarúgó-válogatott pénteken elutazott a világbajnokság helyszínére, és Brazíliában várja az angolok elleni első meccsét. A squadra azzurra szövetségi kapitánya elégedetten értékelte az olasz válogatott eddigi felkészülését, némi meglepetésre elsősorban Balotelli hozzáállását kiemelve.

A Milan támadóját a szezon során éppen hozzáállása miatt rengeteg kritika ért, sőt, még az is felmerült, hogy a két évvel ezelőtti Európa-bajnokság hőse nem is lesz Prandelli keretének a tagja. A Fiorentina egykori mestere azonban beválogatta Balotellit az utazó keretbe, és a felkészülési meccsekből kiindulva, fontos szerepet szán a támadónak.

“Számítottam rá, hogy ezekben a napokban képes lesz maximális koncentráltságra, emellett minden részletre odafigyel. Ha minden játékosom képes lesz hasonló következetességre, akkor együtt sokra vihetjük. Neki pedig nem kell mással foglalkozni, mint ami a dolga, nem kell, hogy a vállára vegye az egész csapatot” – igyekezett levenni a terhet játékosáról az olaszok kapitánya.

Prandelli szerint a siker kulcsa éppen az, ha a játékosok megértik, hogy nem egyénileg kell megfelelni, hanem csapatként kell, hogy megállják a helyüket.

Az olasz válogatott Angliával, Costa Ricával és Uruguayjal mérkőzik a világbajnokság csoportkörében. A D csoport első fordulójában az angolok és az olaszok csapnak össze: az angolok sikerének az oddsa 3.00, a döntetlenre 3.00, az olaszok győzelmére 2.80 a szorzó.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply