Besic lehet a bosnyákok kulcsembere

2014. June 10. Tuesday in Hírek, Világbajnokság 2014

Muhamed Besic
Nagyon jó a sajtója Muhamed Besicnek, a bosnyák labdarúgó-válogatott ferencvárosi védőjének. A világbajnokságon magyar NB I-et egyedüliként képviselő játékos egyáltalán nem lóg ki az együttesből, sőt, úgy tűnik, ő lehet az igazi kulcsember Safet Susic csapatában.

 

A játékos a bosnyák szövetség hivatalos honlapján azt mondta, élete eddigi legnagyobb megtiszteltetése, hogy ott lehet a vébén, főleg úgy, hogy az ország függetlenné válása óta először tudta kiharcolni a szereplést, és akár védőként, akár középpályásként késznek érzi magát a játékra.

Besic nagyon élvezi a kihívást, és úgy érzi, a csapat jó állapotban van az F csoport vasárnapi nyitómérkőzésére, amit az egyik nagy esélyes Argentína ellen vív. Tavaly novemberben egyébként a két együttes már találkozott egymással, akkor az argentinok Sergio Agüero duplájával 2-0-ra nyertek. Ezúttal a bosnyákok győzelmére az odds, a döntetlenre , míg Argentína sikerére szorzóval lehet fogadni.

Az európai együttes legutóbbi két felkészülési mérkőzésén nyert, ráadásul szintén vb-résztvevő válogatottakat győzött le: Elefántcsontpart ellen Edin Dzeko két góljával 2-1-re, Mexikó ellen Izet Hajrovic találatával 1-0-ra diadalmaskodott.

“Nagyszerű munkát végeztünk a felkészülés során Szarajevóban, majd az Egyesült Államokban és itt Brazíliában is. Büszke vagyok, hogy a hazámat képviselhetem a világbajnokságon, a csapatszellem óriási, a felkészülési meccseken aratott győzelmet csak növelték az önbizalmunkat, így magabiztosan várjuk a nyitómeccset” – mondta Besic.

A csapatra ezt követően még Nigéria és Irán vár, és bár Susic kapitány korábban elárulta, Besicre szeretné bízni Lionel Messi őrzését, biztos abban, hogy ennél több feladatot is bízhat a Fradi légiósára.

“Ez a srác tíz évig a bosnyák válogatott meghatározó embere lesz, karrierjét nem fogom csak arra feláldozni, hogy Messi nyakában lihegjen 90 percen át” – nyilatkozta a szakvezető.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply