Moniz az angol harmadosztályban kötött ki

2015. April 8. Wednesday in Egyéb, Hírek

Ricardo Moniz
Holland edzőt kapott az angol harmadosztályú bajnokságban szereplő Notts County labdarúgócsapata, az együttes új menedzsere a Ferencvárosi egykori szakvezetője, Ricardo Moniz lett.

 

Az együttes – a magyar csatárral, Bajner Bálinttal soraiban – nagyon nehéz helyzetben van, 40 forduló után 11 győzelemmel, 12 döntetlennel és 17 vereséggel, 45 ponttal mindössze a 22. helyen szerénykedik. Moniz feladata az lesz, hogy hat forduló alatt összekapja annyira a csapatot, hogy biztosan bent maradjon a harmadik ligában.

A Notts County a legutóbbi 15 fordulóban csupán kétszer nyert, utoljára március 3-án a Colchester United otthonában. Azóta négy döntetlen és három vereség a mérlege. Shaun Derry edző március 23-án távozott, azóta Paul Hart és Mick Halsall irányította ideiglenesen a csapatot.

Moniz neve már a múlt héten is felmerült, de akkor még családi okokra való hivatkozással nemet mondott. kedden aztán rábólintott mégis a klub ajánlatára. Bemutatkozására szombaton kerül sor, amikor a csapat a sereghajtó Yeovil Town otthonában lép pályára. A hazaiak győzelmére 2.37 az odds, a döntetlenre 3.50, míg a Notts County idegenbeli sikerére 2.80 szorzóval lehet fogadni.

Moniz játékosként az FC Eindhoven, a Haarlem, a Waalwijk, az Eeklo, illetve a Helmond Sport védője volt. Másodedzőként dolgozott az Egyesült Arab Emirátusok válogatottjánál, a Feyenoordnál, a Grasshoppersnél, a Tottenhamnél, volt a PSV és a Salzburg utánpótlás-csapatainak irányítója. Vezetőedzőként két meccs erejéig Hamburgban mutatkozott be, majd a Red Bull Salzburgot segítette bajnoki aranyhoz és a kupagyőzelemhez.

2012. augusztus 21-től 2013. december 2-ig a Ferencvárost irányította, majd 2014 márciusában a lengyel Lechia Gdanskhoz igazolt, és végül a csapatot az utóbbi évtizedek legjobb teljesítményéhez segítve a negyedik helyig vezette. Tavaly az 1860 München szerződtette, de mindössze nyolc tétmérkőzés után menesztette a vezetőség.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply