Megtalálta új edzőjét a Wigan

2015. April 8. Wednesday in Angol Championship, Hírek

Gyorsan megtalálta új edzőjét az angol másodosztályban szereplő Wigan Athletic labdarúgócsapata, amely Malky Mackay menesztése után nem egészen 24 órával a korábbi csapatkapitányt, Gary Caldwellt bízta meg a menedzseri munkával.

Generic

A 43 éves, egykori Cardiff City-edző tavaly november 19-én fogadta el a Wigan ajánlatát, és váltotta Uwe Röslert, de irányításával sem jött el a nagy áttörés. Mackayjel a csapat 24 mérkőzésen a megszerezhető 72 pontból csupán 19-es gyűjtött be, mindössze öt mérkőzést nyert meg.

A hétfői, Derby County elleni hazai vereség után úgy döntött a klubvezetés, váltania kell, de félő, hogy ezzel a lépéssel már elkésett. A Wigan öt fordulóval a bajnokság vége előtt az utolsó előtti, 23. helyen áll, hátránya nyolc pont a már bennmaradást jelentő, 21. helyen lévő Rotherham United mögött.

A csapat pénteken a 20. helyezett Fulham otthonában lép pályára, a hazaiak győzelmére 2.10 az odds, a döntetlenre 3.40, míg a Wigan idegenbeli sikerére 3.40 szorzóval lehet fogadni. A csapat ezt követően még a Millwall és a Brentford otthonába látogat, hazai pályán pedig a Brightont és a Wolverhamptont fogadja.

“Nehéz döntést hoztunk, de ha a klub hosszú távú érdekeit vesszük figyelembe, lépnünk kellett” – nyilatkozta David Sharpe klubelnök, aki végül azt a 33 éves Caldwellt bízta meg a feladattal, aki nem rendelkezik edzői tapasztalattal.

Az 55-szörös skót válogatott védő – aki a szezonban még nem játszott egyetlen mérkőzést sem csípősérülése miatt – korábban tagja volt a klub 2013-as, FA-kupát nyert csapatának, míg a Celtickel kétszer skót bajnok is volt.

“Nem titkoltam soha, hogy szeretnék majd menedzser lenni, amikor eljön az ideje. De nem gondoltam, hogy ilyen gyorsan lehetőséghez jutok. Márpedig a futballban, ha jön a lehetőség, azonnal meg kell ragadni” – nyilatkozta.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply