Mezőkövesden a listavezető

2013. December 6. Friday in Hírek, Magyar NB I., OTP Bank Liga

Sokáig elátkozott helynek számított a Mezőkövesd labdarúgócsapatának a saját pályája, hiszen az első öt mérkőzése közül négyet is elveszített a hazai közönség előtt.
Elemer Kondas

A debreceniek nem veszik félvállról a kövesdi bajnokit.

A rossz sorozat november 23-án tört meg, a bajnok Győr 3-0-s legyőzését követően ráadásul az MTK-t is elkapta (1-0), így magabiztosan várhatja a Debrecen elleni pénteki összecsapást. A borsodi együttes 16 forduló után az NB I 12. helyén áll, és 19 ponttal gyűjtött kevesebbet, mint a listavezető. A két csapat augusztus 4-i odavágóján a hazai DVSC nehezen, Szakály Péter 80. percben szerzett góljával gyűjtötte be a három pontot.

A felek emellett a Magyar Kupában és a Ligakupában s találkoztak már egymással: előbbi sorozat 2009-2010-es idényének nyolcaddöntőjében a Loki 4-1-re nyert idegenben, míg az Oláh Gábor utcai stadionban 4-3-ra múlta felül ellenfelét.

Az idei Ligakupa-sorozatban, szeptemberben 2-0-ra győzött a Debrecen Mezőkövesden, majd a visszavágón, három hete megszerezte végre első sikerét Véber György csapata is (4-2).

A Debrecen immár nyolc meccs óta veretlen, utoljára szeptember végén még Győrben botlott el a csapat, legutóbbi négy bajnokiját pedig megnyerte: az Újpestet 4-1-re, a Puskás Akadémiát és a Kaposvárt 2-1-re, a Honvédot pedig 3-1-re győzte le.

“Nekünk a kisebb csapatok elleni csaták nagyon sokat jelentenek, egyszerűen nem szabad hinni a tabellának” –nyilatkozta Bernáth Csaba, a debreceniek labdarúgója. “Kaposváron is alig bírtunk nyerni, pedig 24 ponttal többel rendelkeztünk ellenfelünknél. A Mezőkövesd is olyan csapat, amely fordulóról fordulóra az életéért küzd, és figyelmeztető lehet számunkra, hogy a Győrt és az MTK-t is legyőzte. De mi jobb csapat vagyunk, ezért nyernünk kell” – tette hozzá.

A hazaiak győzelmére 4.00 az odds, a döntetlenre 3.60, míg a DVSC idegenbeli sikerére 1.85 szorzóval lehet fogadni.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply