Messi bízik a vb-döntőben

2014. May 11. Sunday in Egyéb, Hírek

Lionel Messi

Lionel Messit nem izgatják azok a kritikák, amelyek szerint csak akkor lehetne minden idők legjobb labdarúgója, ha a klub- és egyéni sikerei mellett az argentin válogatottal is a csúcsra érne, és világbajnoki aranyat szerezne. Messit többnyire honfitársához, Diego Maradonához vagy a brazil Peléhez hasonlítják, de előbbi 1986-ban, utóbbi 1958-ban, 1962-ben és 1970-ben is világbajnok lett.

 

De a háromszoros aranylabdás Messi szerint neki nincs szüksége aranyéremre. “Úgy gondolom, nagyon sok játékost emlegetnek úgy a világ legjobbjai között, hogy valaha vb-aranyat nyert volna. Az a cím kétségkívül pozitívum, és valami nagyon különleges dolog” – nyilatkozta a Barcelona játékosa az argentin Ole című sportnapilapnak. “Reménykedem, hogy eljutunk a világbajnoki fináléig, hogy ott lehetünk Rióban, és lesz esélyünk a végső sikerre.”

Messi szerint az argentin emberek szinte kétségbeesetten várják, hogy a csapat csúcsra érjen, és minden bizonnyal rengetegen átutaznak majd a szomszédos Brazíliába, hogy szurkoljanak a kedvenceknek. “Szeretnénk megvalósítani szurkolóink legszebb álmát” – tette hozzá.

A kétszeres vb-aranyérmes Argentína számára a nyári, brazíliai csoportküzdelmek nem jelenthetnek megoldhatatlan feladatot, a csapat az F jelű négyesben Bosznia-Hercegovinával, Iránnal és Nigériával csap össze.

Messi pályafutása során hatszor volt bajnok a Barcelonával, nyert három BL-t, két Király-kupát és két klubvilágbajnokságot. A katalánok idei szezonja nem volt olyan meggyőző, mint az utóbbi években, de még így is megvédhetik a címét. Amennyiben a csapat vasárnap nyer az Elche otthonában, akkor az utolsó fordulóban, az Atlético Madrid elleni hazai bajnokin a maga javára fordíthatja a bajnokságot.

A Barca győzelmére 1.20 az odds, a döntetlenre 7.00, míg az Elche hazai sikerére 11.00 szorzóval lehet fogadni. A két csapat eddig egyszer találkozott az élvonalban, januárban a Camp Nouban a Barcelona – Alexis Sanchez triplájával – 4-0-ra nyert.

A hazaiaknál Tono kapus és a védő Alberto Botia eltiltás miatt hiányzik, a barcelonaiaknál Victor Valdes, Carles Puyol, Gerard Pique, Jordi Alba és Neymar nem játszhat.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply