A kontráiban bízik a Derby

2014. May 11. Sunday in Angol Championship, Hírek

Közel áll a Championship rájátszásának döntőjéhez a Derby County labdarúgócsapata, miután az alapszakasz harmadik helyezettje idegenben szerzett 2-1-es előnyt a Brighton elleni playoff-elődöntőben. A csütörtöki összecsapáson ugyan a hazaiak szereztek vezetést Jesse Lingard révén, de Chris Martin büntetőből egyenlített, a győztes (ön)gólt pedig a hazaiak lengyel kapusa, Tomasz Kuszczak hozta össze.

Steve McLaren

A Derby edzője, az egykori angol szövetségi kapitány, Steve McLaren ugyanakkor arra figyelmeztetett, hogy a csata még nem dőlt el. “A 2-1-es győzelemmel tettünk egy nagy lépést, és így az ellenfelet arra kényszerítettük, hogy ne álljon be védekezni az otthonunkban. Elégedett vagyok a 2-1-es előnnyel, de tudunk ennél is jobban játszani. És kell is, mert ez a párharc még nem lefutott” – mondta.

McLaren 1995-ben éppen a Derby együttesénél kezdte az edzősködést, ahol négy évig Jim Smith segítője volt, majd két szezont dolgozhatott Sir Alex Ferguson mellett is. A sikertelen angol kapitánykodás után – irányításával a válogatott elbukta a 2008-es Eb-selejtezőket, így 14 év után nem jutott ki nagy világversenyre, 24 év után pedig először hiányzott az Európa-bajnokságtól – dolgozott a Twente, a Wolfsburg és a Nottingham csapatainál, és csak tavaly szeptemberben tért vissza a Derbyhez.

“A Brighton idegenben is jó csapatnak számít, ráadásul nincs semmi vesztenivalója. Kockáztatni fog, mi pedig azt reméljük, hogy a kontráinkkal okozhatunk elég gondot” – fejtette ki a vasárnapi taktikát a szakember.

A Derby hazai győzelmére 2.05 az odds, a döntetlenre 3.50, míg a Brighton sikeérre 4.00 szorzóval lehet fogadni. A hazaiaknál Shaun Barker, James O’Connor és Paul Coutts hosszú ideje sérült, McClaren számára viszont aggodalomra adhat okot, hogy Craig Bryson fájlalja a hátát, így a középpálya egyik legfontosabb tagjának szereplése kérdéses.

A vendégeknél Dale Stephens és Andrew Crofts biztosan nem játszik, kérdéses az egykori válogatott középső védő, Matt Upson és a szélső Will Buckley szereplése, de az első meccset húzódás miatt kihagyó jobbhátvéd, Bruno ott lehet a kezdőcsapatban.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply