Megtörné Argentína rossz sorozatát

2016. June 3. Friday in Copa America, Hírek

Angel Di Maria
1993 óta nem tudott nagy tornát nyerni Argentína labdarúgó-válogatottja és az utóbbi években a szerencsével is meggyűlt a baja.

A csapat az 1986-os világbajnoki arany, az 1992-es Konföderációs Kupa-siker, majd az 1993-as Copa-elsőség óta csak utánpótlásszinten örülhetett: 2004-ben, majd 2008-ban is olimpiai bajnok lett.

Az elmúlt 23 évben ugyanakkor játszott egy vb-döntőt, két Konföderációs Kupa-finálét és háromszor ott állt az aranyérem közelében a dél-amerikai kontinenstornán is, de mindannyiszor csak az ezüstérem jött össze.

Angel Di María, a Paris Saint-Germain 71-szeres válogatott csatára abban bízik, hogy sorozatban harmadszor már sikerül az élen végezni. A válogatott ugyanis a világbajnoki döntőt hosszabbításban bukta el 1-0-ra a németekkel szemben 2014-ben, tavaly pedig gól nélküli 120 percet követően tizenegyesekkel maradt alul Chilével szemben a Copa Américán.

“Az egyetlen kívánságom, hogy ha a válogatott döntőbe jut, akkor játékra alkalmas állapotban legyek. A vébén nem játszhattam, a Copán pedig az első félóra végén megsérültem” – mondta Di María az argentin szövetség honlapján.

“Nagyon nagy dolog, hogy két egymást követő világesemény döntőjében is szerepelhettünk, de a futball már csak ilyen, nem lehet mindig nyerni. De minőségi játékosaink vannak, és képesnek érzem magunkat arra, hogy átlendüljünk ezen” – tette hozzá.

Argentína magyar idő szerint június 7-én, kedd hajnalban lép először pályára, és ellenfele mindjárt a címvédő Chile lesz. Győzelmére a szorzó 1.90, a döntetlenre 3.40, míg a chileiek sikerére 4.00. A felek legutóbbi idén március 25-én egy világbajnoki selejtezőn találkoztak, akkor Argentína Di María és Gabriel Mercado találataival 2-1-re nyertek idegenben, a hazaiak (vezető) gólját Felipe Gutiérrez szerezte.

Az argentinok ezt követően a D csoportban még Panama és Bolívia ellen lépnek pályára.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply