Megnyerte Franciaország a csoportját

2016. June 20. Monday in Hírek, UEFA EURO-2016

Dumitri Payet
Franciaország 0-0-s döntetlent játszott Svájccal az EB A-csoportjának utolsó fordulójában, így megnyerte a kvartettet vasárnap esti ellenfele előtt.

Az első játékrész Paul Pogbáról és Yann Sommerről szólt – a franciák középpályása ugyanis nagyon elemében volt, de ezt a svájciak kapusáról is el lehet mondani. Pogba kétszer is eltalálta a kapufát, előbb Sommer hibája után, majd egy távoli bombából. Gól azonban nem született, így sem lehetett panasz a mérkőzés iramára, mert mindkét csapat bátran játszott. Érdekesség, hogy a franciák kilenc szögletet is rúghattak az első játékrészben.

A fordulás után sem tudtak a felek a másik kapujába találni, az iram pedig egyre inkább kezdett aláhagyni. Egy összecsapás után mindenki meglepődött, hogy a labda kilyukadt, ilyen ugyanis igen ritkán történik. A 60. percben az egész stadion zengett a hazai szurkolók hangjától, de nem gól született, csak a nagy kedvenc, Dimitri Payet lépett pályára.

A West Ham United támadószellemű középpályása nem állt messze attól, hogy a harmadik csoportmeccsen is eredményes legyen, de ő is csak addig jutott, mint Pogba: a kapufáig. Moussa Sissokho villámgyorsan meglódult a pálya jobb oldalán, a tizenhatoshoz érve okosan ívelte át a játékszert a hosszú érkező Payet-nek, aki kapásból, belsővel a keresztlécre lőtt.

A folytatásban már nem alakult ki nagy helyzet, mindkét csapat elégedett volt a döntetlennel, így ugyanis a franciák hét pontjukkal a csoport élén zártak, Svájc pedig másodikként ment tovább. A kvartett másik találkozóján Románia 1-0-ra kikapott Albániától, így keleti szomszédjaink csak a negyedik helyen zártak.

Arra, hogy Franciaország megnyeri az Európa-bajnokságot 4.50 a szorzó, míg Svájc hasonló sikerére 67.00.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply