Albánia hazaküldte a románokat

2016. June 20. Monday in Hírek, UEFA EURO-2016

Gianni de Biasi
Albánia története első győzelmét aratta az EB történetében, miután az A-csoport 3. fordulójában Armando Sadiku góljával 1-0-ra legyőzte, így kiejtette Romániát.

Nagyon fogadkoztak a románok a torna előtt, hogy ebből a négyesből tovább tudnak jutni akkor, ha Svájc ellen jó eredményt érnek el. Ez sikerült is a számukra, mert az alpesiekkel szemben az előző körben 1-1-es döntetlent harcoltak ki. A franciáktól elszenvedett nyitányon keleti szomszédjaink megmutatták, képesek jól játszani, Albánia azonban túl nagy falatnak bizonyult a számukra, egy kapushiba pedig meg is pecsételte a sorsukat.

Az albánok ellenkező utat jártak be, mert amíg Svájc ellen rosszul játszottak, addig a franciákkal szemben jól bírták a tempót. A gallok mégis begyötörtek két gólt a hajrában Etrit Berishának, így Albánia nulla ponttal várta a románok elleni meccset, viszont játékban sokat javultak néhány nap alatt is.

Lorik Cana letöltötte eltiltását, a csapatkapitány így is csak a kispadon kapott helyett, csupán a 83. percben állt be a győztes együttesbe az eredmény megtartása érdekében. A románoknál nem volt meglepetés a kezdőben, Ciprian Tatarusanuval kezdődött az összeállításuk – a kapus azonban óriásit hibázott a gólnál, mert ahelyett, hogy a gólvonalon maradt volna, kimozdult egy jobb oldalról érkező beadásra, de nem avatkozott játékba, Sadiku pedig a kapuba fejelt.

Albánia nem játszott rosszul, több lehetőséget is kialakított maga előtt, annak ellenére, hogy Románia mezőnyfölényben játszott. A balkáni nemzet története első Eb-góljának és sikerének köszönhetően még reménykedhet a továbbjutásban, míg a románok csomagolhatnak, egy ponttal és 2-4-es gólkülönbséggel búcsúztak. A tízmeccses Eb-selejtezőn mindössze két gólt kaptak, most három meccs alatt ennek a dupláját. A kvartett másik meccsén az élen záró Franciaország 0-0-s döntetlent játszott a második Svájccal.

Arra, hogy Albánia megnyeri az Eb-t 501.00 a szorzó, míg a házigazda franciákra 4.50.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply