Megközelítheti a dobogót a Diósgyőr

2014. March 29. Saturday in Hírek, Magyar NB I., OTP Bank Liga

Nagy lehetőséget kap a Diósgyőr labdarúgócsapata az élmezőnyhöz való felzárkózáshoz, az NB I 5. helyén álló borsodi együttes ugyanis a mezőny alsó feléhez tartozó, újonc Puskás Akadémiát látja vendégül a 22. fordulóban szombaton.
Benczés Miklós

Benczés Miklós hazalátogat a DVTK elleni meccsen.

A hazaiak az eddigi 21 bajnokin nyolc győzelmet arattak, kilencszer játszottak döntetlent, és mindössze négyszer kaptak ki, és 33 pontot szerezve csupán négypontnyira vannak a dobogótól. A felcsúti együttes hat győzelem, hat döntetlen, kilenc vereségből álló mutatója 24 pontot ért, és a 12. pozícióhoz elég. A felek eddig egyszer találkoztak az élvonalban, tavaly szeptember 14-én, az OTP Bank Liga 7. fordulójában a DVTK Futács Márkó és Bacsa Patrik góljaival 2-0-ra győzött Székesfehérváron.

A diósgyőri esélyét növeli, hogy hazai pályán négy győzelem és négy döntetlen mellett csupán kétszer kapott ki, a Győr 2-1-re, a Fradi 4-1-re tudott nyerni. Ezzel szemben a Puskás Akadémia vendégmérlege gyenge, négy döntetlen és hat vereség mellett mindössze Pécsen győzött (2-1).

A vendégek közül hárman szinte hazalátogatnak a miskolci együtteshez. Benczés Miklós edző 1994-től tizennyolc éven át dolgozott Diósgyőrben, 2010 és 2012 között 28 élvonalbeli meccsen irányította a borsodiakat, akiket a harmadik helyig vezetett.

“Számomra olyan lesz ez a mérkőzés, mintha hazamennék, hiszen öt percre lakom csak a diósgyőri stadiontól. Sokat köszönhetek a klubnak, de most máshol dolgozom, és jelenlegi csapatomat kell felkészíteni úgy, hogy győzni tudjunk. Csak a három ponttal lennék elégedett” – nyilatkozta Benczés Miklós.

A felcsútiak keretében lévő Somodi Bence öt éve két meccsen is védte a Diósgyőr kapuját, míg Francisco Gallardo negyven bajnokin háromszor volt eredményes. A szurkolók állítólag ajándékkal szeretnének kedveskedni neki, hiszen az egykori kedvenc a szezon végén visszavonul.

A hazaiak győzelmére 1.50 az odds, a döntetlenre 3.60, míg a Puskás Akadémia idegenbeli sikerére 6.50 szorzóval lehet fogadni.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply